;

Studio- en livetechnicus

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
CreboNr
25800
Locatie
Verzetsstrijderslaan 2, Groningen
Studio- en livetechnicus - BOL

Alles over deze opleiding

Geluid zo goed mogelijk laten klinken, dat is het doel van een studio- en livetechnicus. Jij vormt de brug tussen een artiest en het muzikaal product. Je werkt bij festivals, poppodia, televisie- en opnamestudio’s, of geluidsverhuurbedrijven. Ook kun je als zelfstandig studiotechnicus aan de slag met je eigen (mobiele) studio.

Over jou

  • Je kunt werken onder grote (tijds)druk
  • Je hebt interesse in muziek
  • Je bent flexibel

Tijdens het eerste jaar van de opleiding leer je de basis. In het tweede jaar staat creativiteit en verdieping centraal.  

Een deel van de praktijklessen volg je in het Productiehuis. Je werkt er samen met studenten vanuit andere kunstopleidingen. Je staat dan bijvoorbeeld achter de knoppen bij het podium of in de opnamestudio. 

Locaties

Verzetsstrijderslaan 2

Groningen

Een school met passie voor kunst, theater, multimedia, muziek en gaming. Een school waar studenten hun talenten kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We zorgen voor veel praktijkervaring in de opleiding, onder andere door stages en projecten binnen en buiten de school. Bovendien worden er vaak workshops gegeven door mensen uit de praktijk.

Adres

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen