;

Fotograaf

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25718
Locatie
Verzetsstrijderslaan 2, Groningen
Fotograaf

Alles over deze opleiding

Fotografie is een belangrijk en toegankelijk medium. Iedereen kan foto's maken. Met een camera in je hand ben je als fotograaf altijd ready to go. In dit vak kun je je specialiseren in bijvoorbeeld nieuws-, bruids- of portretfotografie. Of wat dacht je van reclame-, product- of modefotografie? Maar misschien wil je wel liever vrij werk maken. In ieder geval: je kunt veel kanten op.

Over jou

  • Je bent creatief
  • Je hebt oog voor detail
  • Je kunt goed met mensen omgaan

Tijdens de opleiding vergroot je je technische vaardigheden en krijg je veel ruimte om te experimenteren. Je ontwikkelt een eigen visie en wordt door ons begeleid in je professionele ambitie. Om je te onderscheiden word je door ons uitgedaagd om betekenisvolle beelden te maken en je eigen ‘handschrift’ te ontwikkelen.

In de eerste zes maanden van de opleiding brengen we jouw technische, inhoudelijke en creatieve vaardigheden op basisniveau. Daarna kan je zelf een keuze maken in welke genre van de fotografie jij jezelf wilt bekwamen. Door het volgen van modules van jouw interesse kan jij je specialiseren in díé vorm van fotografie die jou het beste aanspreekt.

Je gaat regelmatig naar foto-exposities en musea in binnen- en buitenland voor inspiratie. Ook komt een grote verscheidenheid aan professioneel werkende fotografen langs voor gastlessen en masterclasses. Bovendien is er ruimte voor oude analoge fotografische technieken.

Locaties

Verzetsstrijderslaan 2

Groningen

Een school met passie voor kunst, theater, multimedia, muziek en gaming. Een school waar studenten hun talenten kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We zorgen voor veel praktijkervaring in de opleiding, onder andere door stages en projecten binnen en buiten de school. Bovendien worden er vaak workshops gegeven door mensen uit de praktijk.

Adres

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen