;

Ruimtelijk vormgever

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25811
Locatie
Verzetsstrijderslaan 2, Groningen
Ruimtelijk Vormgever

Alles over deze opleiding

Als ruimtelijk vormgever ligt jouw uitdaging in het ontwerpen van ruimtes en breng je verhalen tot leven. Je geeft vorm aan festival-, theater- en filmdecors, exposities, winkelinrichtingen en tentoonstellingen. Hierbij maak je gebruik van beeld, geluid, licht en misschien zelfs wel geur. Om tot een geslaagd eindresultaat te komen bekijk je het project vanuit verschillende perspectieven, namelijk die van de maker, bezoeker en opdrachtgever.

Over jou

  • Je bent creatief
  • Je hebt ruimtelijk inzicht
  • Je kunt goed samenwerken en organiseren

We hebben alles in huis om jou te leren tot creatieve oplossingen te komen en je op te leiden tot een succesvolle ruimtelijk vormgever. Je werkt zowel fysiek als digitaal. De ene dag ben je bezig met verf, en de andere dag duik je in de 3D-software op je laptop. Ook ga je op projectbasis samenwerken met studenten van andere opleidingen en opdrachtgevers. Dat is wat de opleiding zo veelzijdig maakt.

Je krijgt basiskennis op het gebied van schilderen, hout- en metaalbewerking. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je sfeer kunt geven aan een ruimte en gebruikmaakt van licht en geluid. Jij bent na je opleiding verantwoordelijk voor het creëren van deze totaalbeleving.

Kortom: bij de opleiding ruimtelijk vormgever leer je alle ins- en outs om je te ontwikkelen tot een echte professional. Of je nu werkt in 2D, 3D of digitaal, je hebt een uitdagende, gevarieerde en creatieve carrière in het verschiet.

Locaties

Verzetsstrijderslaan 2

Groningen

Een school met passie voor kunst, theater, multimedia, muziek en gaming. Een school waar studenten hun talenten kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We zorgen voor veel praktijkervaring in de opleiding, onder andere door stages en projecten binnen en buiten de school. Bovendien worden er vaak workshops gegeven door mensen uit de praktijk.

Adres

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen