;

Interieuradviseur

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25771
Locatie
Hora Siccamasingel 177, Groningen
Interieuradviseur

Alles over deze opleiding

Als interieuradviseur richt jij op creatieve en commerciële wijze ruimtes in. Je ontwerpt niet alleen interieurs voor woningen, maar ook voor kantoren, scholen en bedrijfsruimtes. Met verschillende materialen, kleuren, belichtingen en indelingen kom je tot een origineel ontwerp. Door inlevingsvermogen, technisch inzicht en oog voor detail lever je een passend ontwerp voor elke klant. Bij grotere projecten, zoals het inrichten van kantoorgebouwen, ben jij verantwoordelijk voor de planning en stuur je mensen aan.

Over jou

  • Je kunt analyseren en inventariseren
  • Je bent creatief en innovatief
  • Je kunt goed adviseren en presenteren

De opleiding is opgedeeld in instructiemomenten en projecten. Tijdens de instructiemomenten krijg je informatie van vakleerkrachten. Bij de projecten leer je hoe je de informatie kan toepassen in een praktische situatie.

Je leert onder andere perspectivische  en technische tekeningen maken met de hand en met computerprogramma’s. Door het maken van maquettes krijg je inzicht in ruimtes.

Om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vormgeving, producten en materialen binnen de interieurbranche ga je op bezoek bij beurzen en bedrijven. Ook zullen je docenten je natuurlijk informeren over de laatste trends.

Met je kennis en je creatieve ideeën leer je uiteindelijk hoe je een inrichting op maat ontwerpt op basis van de wensen van de klant. Je geeft ze inspiratie voor nieuwe woonideeën. 

De studie duurt 4 jaar, maar het is mogelijk om het in 3 jaar af te ronden.

Locaties

Hora Siccamasingel 177

Groningen

Onze school geeft opleidingen in de administratieve, financiële en commerciële sector en op het gebied van (internationale) retail en ondernemerschap. Daarnaast is het Johan Cruyff College gevestigd in onze school.

Adres

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen