;

Assistent verkoop/retail (Entree NT2)

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 1
Duur
2 jaar
Crebo
25748
Locatie
Meerdere locaties
Assistent Verkoop Retail (Entree NT2)

Alles over deze opleiding

Wil je aan het werk in een winkel of een groothandel? Maar is je Nederlands niet goed genoeg voor een gewone Entree-opleiding? Dan is de Entree-NT2-opleiding Assistent verkoop/retail vast iets voor jou, waarbij je Nederlands op school leert. Aan het eind van deze opleiding heb je een diploma waarmee je een mbo 2-opleiding kunt doen. Als assistent verkoop/retail kun je aan het werk bij een winkel of groothandel.

Over jou

  • Je kunt goed met mensen omgaan
  • Je bent klantvriendelijk en servicegericht
  • Je kunt goed samenwerken

In een Entree-NT2-opleiding krijg je extra Nederlandse les, zodat je je Nederlands kunt verbeteren. Daarnaast krijg je Entree-vakken als rekenen, loopbaanoriëntatie, burgerschap, werknemersvaardigheden en sport en bewegen. Na die 20 weken volg je een stage bij een bedrijf in het profiel van je keuze. 

Naast de algemene vakken krijg je ook een aantal uren per week vakleer. Voor assistent verkoop/retail zijn dit in-/uitpakken, inventariseren, fifo, spiegelen en presenteren. Je maakt ook verslagen, oefent praktijksituaties, voert gesprekken, houdt een presentatie of maakt een werkstuk. 

Je leert hoe je een winkel netjes houdt, en hoe je werkt met voorraden. Verder leer je hoe je omgaat met klanten. Omdat samenwerken belangrijk is, oefenen we daar ook veel mee.

Afhankelijk van jouw niveau en tempo duurt de opleiding Entree-NT2 één tot maximaal twee jaar. 

Locaties

Pastorielaan 4

Appingedam

Noorderpoort Appingedam is een kleine Noorderpoort-school met veel persoonlijke aandacht voor iedere student. Bij ons staat de praktijk centraal. Wij bieden beroepsopleidingen in de richtingen zorg, welzijn en servicemedewerker breed. Daarnaast hebben we éénjarige Entree-opleidingen op niveau 1.

Noorderpoort Appingedam is onderdeel van de Campus Eemsdelta Groningen. Deze onderwijscampus bestaat uit vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo. Zij werken nauw samen met elkaar én met verenigingen en bedrijven uit de regio.

Adres

Pastorielaan 4
9901 CE Appingedam