;

Assistent fietsenmaker

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Crebo
25745
Locatie
Winschoterdiep 50, Groningen
Assistent Fietsenmaker

Alles over deze opleiding

Een band verwisselen, ketting vervangen of verlichting monteren. Als assistent fietsenmaker voer je eenvoudige reparaties uit bij (elektrische) fietsen. Ook onderhoud of inspecties horen erbij. En soms sta je in de winkel om fietsonderdelen te verkopen. Als assistent fietsenmaker maak jij je klanten blij.

Over jou

  • Je bent technisch
  • Je werkt nauwkeurig
  • Je krijgt je werk op tijd af

Deze opleiding duurt één jaar. Tijdens het leerjaar heb je les op school en loop je stage bij een bedrijf. Naast de algemene vakken als Nederlands, Rekenen en Sport, krijg je ook een aantal uren per week Vakleer. Je maakt dan verslagen, oefent praktijksituaties, voert gesprekken, houdt een presentatie of maakt een werkstuk. 

Tijdens de opleiding leer je van alles over fietstechniek. Jij kunt straks zonder moeite een band verwisselen, ketting vervangen en verlichting monteren. Je leert hoe je gewone en elektrische fietsen repareert. Ook fietsonderhoud en inspecties zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding. Verder leer je hoe je klanten goed te woord kunt staan of iets kunt verkopen in de winkel.

Locaties

Winschoterdiep 50

Groningen

Op deze locatie bieden we de opleidingen Veiligheid aan. Ook is dit de locatie voor de Entree-opleidingen in Groningen. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen