Keuzegids mbo 2022: Noorderpoort in top 5

Publicatie datum
Sfeer KTM 03

In de Keuzegids mbo 2022, die vandaag verschijnt, stijgt Noorderpoort opnieuw een aantal plekken. In de ranglijst van 40 roc’s in Nederland staat Noorderpoort op een mooie 5e plek. Vorig jaar was dit nog plek 11. Daarnaast mogen ook meer opleidingen van Noorderpoort dan vorig jaar zich ‘Topopleiding’ noemen.

Wim van de Pol, voorzitter College van Bestuur: “Dit is een compliment én een opsteker voor al onze mensen. Zeker na het nieuws van dit weekend. Zij werken iedere dag vol passie om het beste onderwijs te bieden aan onze studenten. In deze coronatijden is dat – op zijn zachtst gezegd – niet altijd eenvoudig. Dat vraagt steeds (ook nu weer) aanpassingsvermogen, creativiteit en doorzettingsvermogen. Ook van onze studenten en het werkveld waarmee we samenwerken.”

“Natuurlijk kijken we scherp op inhoud waar het nog beter zou kunnen, zoals we dat ieder jaar doen”, vult collega CvB-lid Gerry Geitz aan. “Maar we mogen ook best even stil staan bij deze mooie resultaten. Laten we ze zien als een extra motivatie om ook richting toekomst samen met onze omgeving te blijven zorgen voor sterk beroepsonderwijs in stad en regio.”

Topopleidingen
De Topopleidingen van Noorderpoort zijn:

Over de Keuzegids mbo
In de Keuzegids mbo worden alle mbo-opleidingen van de roc’s in Nederland met elkaar vergeleken. Dat gebeurt op basis van cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid) en landelijke prestatieoordeel-thema’s.

Meer informatie over de Keuzegids mbo 2022 is te vinden op www.keuzegids.nl.