;

Maritiem officier kleine schepen technisch

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
CreboNr
25679
Locatie
Duurswoldlaan 2A, Delfzijl
2021 Maritiemofficiertechnisch 01

Alles over deze opleiding

Een maritiem officier kleine schepen technisch is een technische alleskunner op een klein schip binnen de Europese kustvaart. Jij bent verantwoordelijk voor al het technisch onderhoud aan boord en zorgt dat de motoren en installaties blijven draaien. Het schip is je tweede huis.

Over jou

  • Je kunt werken in een internationaal team
  • Je voelt je verantwoordelijk
  • Je bent flexibel

Omdat je een alleskunner bent, krijg je in het basisdeel les in nautische én technische vakken: navigeren, manoeuvreren, beladen en meteorologie aan de ene kant, en voortstuwing, elektrotechniek en machinepracticum aan de andere kant. Vervolgens ga je je specialiseren in de technische vakken. Ook krijg je les in Engels, want dit is meestal de voertaal binnen de zeevaart. 

Op de moderne simulatoren van onze school en in het simulatorcentrum op Terschelling ga je situaties oefenen die in de vaarpraktijk veel voorkomen. Je leert in een levensechte omgeving om bijvoorbeeld op zee te navigeren, een vaartuig te manoeuvreren en aan te meren. 

Noorderpoort werkt bij deze opleiding samen met Maritieme Academie Holland. 

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Duurswoldlaan 2A

Delfzijl

Onze school is gelegen aan de rand van Delfzijl. Voorzien van alle moderne technieken, waaronder een simulator waarin je een groot schip leert besturen. Wij werken volgens het MyTec-concept. Dit houdt in dat bedrijven uit de regio nauw bij de opleiding zijn betrokken. Onze studenten komen hierdoor tijdens hun opleiding al snel in aanraking met het beroep onder andere via gastcolleges en opdrachten bij bedrijven.

Adres

Duurswoldlaan 2A
9936 HA Delfzijl