;

Maritiem officier alle schepen technisch

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25683
Locatie
Duurswoldlaan 2A, Delfzijl
Maritiem officier alle schepen technisch

Alles over deze opleiding

De machinekamer van een zeeschip is jouw werkterrein. Als maritiem officier alle schepen technisch zorg je ervoor dat de machines en installaties dag en nacht werken en het schip zonder technische problemen over de wereldzeeën vaart. Het schip is je tweede huis.

Over jou

  • Je kunt werken in een internationaal team
  • Je voelt je verantwoordelijk
  • Je bent flexibel

Omdat je een alleskunner bent, krijg je in het basisdeel les in nautische én technische vakken: navigeren, manoeuvreren, beladen en meteorologie aan de ene kant, en voortstuwing, elektrotechniek en machinepracticum aan de andere kant. Vervolgens ga je je specialiseren in de technische vakken. Ook krijg je les in Engels, want dit is meestal de voertaal binnen de zeevaart. 

Op de moderne simulatoren van onze school en in het simulatorcentrum op Terschelling ga je situaties oefenen die in de vaarpraktijk veel voorkomen. Je leert in een levensechte omgeving om bijvoorbeeld op zee te navigeren, een vaartuig te manoeuvreren en aan te meren. 

Noorderpoort werkt bij deze opleiding samen met Maritieme Academie Holland. 

Locaties

Duurswoldlaan 2A

Delfzijl

Onze school is gelegen aan de rand van Delfzijl. Voorzien van alle moderne technieken, waaronder een simulator waarin je een groot schip leert besturen. Wij werken volgens het MyTec-concept. Dit houdt in dat bedrijven uit de regio nauw bij de opleiding zijn betrokken. Onze studenten komen hierdoor tijdens hun opleiding al snel in aanraking met het beroep onder andere via gastcolleges en opdrachten bij bedrijven.

Adres

Duurswoldlaan 2A
9936 HA Delfzijl