Onderwijsfestival en Jaarprijs

Op 25 april is het zover: hét Noorderpoort Onderwijsfestival en de Jaarprijs 2024 in Martiniplaza.

Een bruisend live event gericht op ontmoeten, kennis en ervaringen delen én vooral elkaar inspireren. Meld je nu aan voor deze dag, want het festival en de jaarprijs is er voor iedere medewerker!

Noorderpoortjaarprijs 2022Sixteenbynine 058 2

Gele harten

Het thema dit jaar van het Onderwijsfestival is ‘Gele harten', wat staat voor verbinding, samenwerking en vooral elkaar inspireren als het gaat om onderwijsontwikkelingen. Want onze gele harten zijn samen sterker dan ieders geel hart afzonderlijk.

Gele harten hebben we onderverdeeld in vier thema’s:

  • Hart voor onderwijs voor de toekomst
  • Hart voor gelijke kansen
  • Hart voor jezelf
  • Hart voor onderwijs in de regio

Een inspirerend programma

Het Onderwijsfestival begint met Joyce de Ruiter, een inspirerende spreker die organisaties leert over wendbaarheid, veerkracht, diversiteit en inclusie. Haar levensverhaal, doordrenkt met psychologische inzichten, raakt en motiveert. Joyce deelt haar persoonlijke reis van omgaan met verandering, ondanks de dagelijkse uitdagingen van doof en blind worden.

Bezoek de voorstelling van Theater De Steeg, waarbij een experiment van een ambitieuze docent flink uit de hand loopt. Hij wil op een originele manier uitleggen hoe fascisme en buitensluiting ontstonden in de Tweede Wereldoorlog en hoe dit opnieuw zou kunnen plaatsvinden.

Of doe mee met de Haka-workshop, ga naar een humoristische lezing over pubers en hun onverklaarbare maar zo herkenbare gedrag, of ga in ontspannen setting het gesprek aan met collega’s op het festivalterras. Kortom, er is heel veel te ontdekken!

Deze bruisende dag sluiten we af met het uitreiken van de Jaarprijs tijdens een spetterende show.

Aanmelden

Meld je nu aan voor het Noorderpoort Onderwijsfestival en de Jaarprijs 2024, dan ben je verzekerd van een toegangsbewijs voor deze inspiratievolle dag.

Programma

09:00 uur Inloop
10:00 uur Start Onderwijsfestival in theaterzaal
16:00 uur Jaarprijs-show
17:00 uur Afterparty

Het onderwijsfestival en de Jaarprijs vinden plaats op 25 april in Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen.

Genomineerden

Tijdens de Noorderpoort Jaarprijs kiest een onafhankelijke jury de student en het leerbedrijf van het jaar.

De verkozen student zal ambassadeur zijn voor Noorderpoort onder andere tijdens het landelijke traject: Mbo’ers Pakken Aan. Daarnaast weten we dat goed beroepsonderwijs niet zonder het werkveld en bedrijven kan. Daarom reiken we ook de prijs uit voor het beste leerbedrijf van het jaar.

We zijn ontzettend trots op onze genomineerde studenten, leerbedrijven en de juryleden. We laten je daarom graag kennis met hen maken. Ontdek hun verhalen en stap in de wereld van het mbo.

Tot ziens bij het Onderwijsfestival en de Jaarprijs 2024 in Martiniplaza!