Autotechniek

LOEKS

Zit jij in het derde leerjaar van het vmbo-tl? Dan kun je nu al kijken welke mbo-richting jij straks wil gaan doen. Dit kan met het LOEKS-programma van Noorderpoort, waarbij je met een aantal klasgenoten meedoet met praktijksimulatiemiddagen.

LOEKS helpt je bij je keuze voor een vervolgopleiding.

Wat is LOEKS?

LOEKS staat voor Loopbaanoriëntatie en Keuze Sector. Dit programma is onderdeel van het LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding). Hiermee heb jij op je huidige vmbo-school al kennisgemaakt. In het derde leerjaar van het vmbo-tl ga je met medeleerlingen en je mentor op bezoek bij een aantal mbo-opleidingen. Dit zijn mbo-opleidingen uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld Techniek, Zorg, of Horeca. Je volgt dan een praktijksimulatiemiddag.

Wat is een praktijksimulatiemiddag?

Tijdens een praktijksimulatiemiddag vertelt een docent en/of student van Noorderpoort over de opleiding die je bezoekt en de beroepen die je ermee kunt uitoefenen. Daarna ga je met je medeleerlingen één of meer praktijkopdrachten doen. Zo kom je er zelf achter wat de opleiding en het beroep inhoudt. Je ontdekt waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

Meer weten over LOEKS?

Wil je meer weten over het LOEKS-programma? Of wil je meedoen met een praktijksimulatiemiddag? Vraag het aan je mentor.

Meer weten over studeren bij Noorderpoort?

In ons magazine 'Noorderpoorter' staan leuke en inspirerende verhalen over studeren bij Noorderpoort. Studenten vertellen over hun persoonlijke studiekeuze, we leggen uit hoe het mbo werkt, en je krijgt veel studiekeuzetips die jou helpen bij het kiezen van de juiste opleiding. Dit en nog veel meer lees je in 'Noorderpoorter'.

Vraag jouw magazine aan