Autoschadehersteller Niv2 1 Voertuigentechniek Automotivelogistiek (1

LOEKS

Zit jij in het derde leerjaar van het vmbo-tl? Dan kun je nu al kijken welke mbo-richting jij straks wil gaan doen. Dit kan met het LOEKS-programma van Noorderpoort, waarbij je met een aantal klasgenoten meedoet met praktijksimulatiemiddagen.

LOEKS helpt je bij je keuze voor een vervolgopleiding.

Wat is LOEKS?

LOEKS staat voor Loopbaanoriëntatie en Keuze Sector. Dit programma is onderdeel van het LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding). Hiermee heb jij op je huidige vmbo-school al kennisgemaakt. In het derde leerjaar van het vmbo-tl ga je met medeleerlingen en je mentor op bezoek bij een aantal mbo-opleidingen. Dit zijn mbo-opleidingen uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld Techniek, Zorg, of Horeca. Je volgt dan een praktijksimulatiemiddag.

Wat is een praktijksimulatiemiddag?

Tijdens een praktijksimulatiemiddag vertelt een docent en/of student van Noorderpoort over de opleiding die je bezoekt en de beroepen die je ermee kunt uitoefenen. Daarna ga je met je medeleerlingen één of meer praktijkopdrachten doen. Zo kom je er zelf achter wat de opleiding en het beroep inhoudt. Je ontdekt waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

Meer weten over LOEKS?

Wil je meer weten over het LOEKS-programma? Of wil je meedoen met een praktijksimulatiemiddag? Vraag het aan je mentor.

Meer weten over studeren bij Noorderpoort?

In ons magazine 'Noorderpoorter' lees je persoonlijke verhalen van onze studenten over hun opleiding, krijg je allerlei studiekeuzetips, en lees je alles over hoe studeren aan het mbo werkt. Dit en nog veel meer vind je allemaal in 'Noorderpoorter'.

Vraag 'Noorderpoorter' aan