Hallo MBO Header (1)

Hallo MBO

Je laatste jaar op het voorgezet onderwijs… En dan? Heb je al een idee welke vervolgopleiding je wilt gaan doen? De vijf grote noordelijke mbo-scholen – Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra MBO en ROC Menso Alting – luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne 'Hallo MBO'.

Hallo MBO helpt jou bij je studiekeuze

We helpen je graag bij het maken van een goede studiekeuze. Daarom organiseren we studiekeuze-events, zoals meeloopdagen, open dagen en voorlichtingen. Op de website van Hallo MBO vind je alle informatie over de eerstvolgende studiekeuze-events. 

Voorlichting op jouw school

Van je mentor/decaan op je huidige school krijg je in de examenklas in oktober een presentatie over het mbo. Dit zal gaan over de verschillende richtingen binnen het mbo, de niveaus en de verschillen tussen het vmbo en het mbo.

Hallo MBO-film

Voorlichting op Noorderpoort

Nadat de voorlichting op alle vmbo-scholen is geweest, kun je onze Open Dagen en meeloopdagen bezoeken. Deze vinden een aantal keer in het jaar plaats. Onze scholen zijn dan speciaal voor jou open. Je kunt een kijkje nemen in de lokalen, kantines en praktijklokalen van onze scholen. En studenten en docenten zullen al jouw vragen beantwoorden.

Hulp bij je studiekeuze

Een opleiding hoef je niet alleen te kiezen, maar kan samen met ons.

Hallo MBO Noorderpoort - Dave (Elektrotechniek)

Hallo MBO Noorderpoort - David en Hidde (Hotelschool)

Meer weten over studeren bij Noorderpoort?

In ons magazine 'Noorderpoorter' staan leuke en inspirerende verhalen over studeren bij Noorderpoort. Studenten vertellen over hun persoonlijke studiekeuze, we leggen uit hoe het mbo werkt, en je krijgt veel studiekeuzetips die jou helpen bij het kiezen van de juiste opleiding. Dit en nog veel meer lees je in 'Noorderpoorter'.

Vraag jouw magazine aan

Nog vragen?

Studie & Advies

Voor al jouw vragen over onze opleidingen.

088 230 9999 info@noorderpoort.nl