NP Campagne Magazine 129 Websitegeel

Ik twijfel nog

Je bent al een stapje verder met je studiekeuze. Je hebt een idee welke opleiding je wil gaan doen, maar je weet het nog niet zeker. Of misschien twijfel je nog tussen een paar opleidingen. Op deze pagina helpen we je verder met kiezen. Zodat er uiteindelijk nog maar één opleiding overblijft die bij jou past.

Heb je vragen over je studiekeuze?

Meeloopdagen

De beste manier door een opleiding ├ęcht te leren kennen, is door een ochtend of een middag mee te lopen. Je kunt dan zelf ervaren hoe de opleiding is. Je krijgt een goed beeld van de vakken en de praktijk van de opleiding, en van de sfeer van de school die je bezoekt. Maar je kan ook al een beetje ervaren of je het beroep dat je wil gaan leren leuk vindt. Bij alle opleidingen van Noorderpoort kan je meelopen.

Je verder verdiepen in een opleiding

Persoonlijke verhalen en video's kunnen je helpen om een goed beeld van een opleiding te krijgen. Van een aantal opleidingen hebben we zelf leuke video's en verhalen gemaakt. En ook op de site van Kiesmbo.nl staan filmpjes van bijna alle opleidingen in Nederland.


Ook kun je de informatie van de opleidingen op onze website nog eens lezen en met elkaar vergelijken. Wat zijn de verschillen tussen de opleidingen die jou leuk lijken? Wat spreekt je bij een opleiding aan? Of wat juist niet? Misschien kun je een opleiding wegstrepen van je lijstje.

Vergelijk opleidingen

Als je twijfelt tussen een aantal opleidingen, dan kun je op de website van Kiesmbo.nl opleidingen met elkaar vergelijken. Je ziet dan wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Dit kan jou verder helpen bij het kiezen.

In de vergelijker kun je alle mbo-opleidingen selecteren die in Nederland worden aangeboden. Niet alle opleidingen kun je bij Noorderpoort volgen, maar wel veel.

Magazine voor studiekiezers

Elk jaar maken we het magazine 'Noorderpoorter'. Dit magazine is speciaal voor studiekiezers zoals jij. In het magazine vertellen onze studenten hoe het is om te studeren bij Noorderpoort. En we geven veel informatie en tips voor het kiezen van de juiste opleiding. Het magazine geeft jou alvast een inkijkje bij Noorderpoort.

Gesprek met een studieadviseur

Heb je alle opleiding die jou leuk lijken met elkaar vergeleken? En vind je het nog steeds moeilijk om hier een keuze uit te maken? Dan kun je je aanmelden voor een persoonlijk studieadviesgesprek met een van onze studieadviseurs. Dit kan zowel online via Microsoft Teams of op onze locatie aan de Boumaboulevard 400 in Groningen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. En natuurlijk mag je iemand meenemen.