Noorderpoort voor studenten

Bij Noorderpoort bereid je je voor op de toekomst. Hier leer je een vak dat bij jou past, op een manier die bij jou past. Onze mbo-opleidingen sluiten helemaal aan op de praktijk. Zodat jij lekker aan de slag kan met je vak van morgen.

Leer een vak.
voor studenten

Welke opleiding wil jij gaan doen?

De juiste opleiding kies je niet alleen. Wij helpen jou daarbij.

Vakgebieden

In welke sector wil jij werken? Noorderpoort heeft opleidingen in heel veel verschillende vakgebieden.

Creatieve beroepen

Creativiteit en talent: daar draait het om in dit vakgebied. Zowel op het podium, als achter de schermen. In onze opleidingen kun je veel van jezelf kwijt. We geven je de ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen.

Naar Creatieve beroepen
Creatieve beroepen

Economie en ondernemen

Je bent een goede verkoper. Je vindt het leuk om leiding te geven. Je weet hoe je de (financiële) administratie op orde houdt. Of misschien is het jouw droom om een eigen (online) bedrijf te starten?

Naar Economie en ondernemen
illustratie economie en ondernemen

Entree

Heb je nog geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding doen? Ben je 16 jaar of ouder? Dan is een Entree-opleiding jouw kans om te starten op het mbo. Met een Entree-opleiding haal je namelijk een diploma waarmee je een mbo-opleiding op niveau 2 kunt volgen.

Naar Entree
Entree

Horeca, bakkerij en toerisme

In dit vakgebied draait alles om gastvrijheid. Of je nu werkt in de horeca of de toerisme: bij jou staan je gasten op de eerste plek.

Naar Horeca, bakkerij en toerisme
Horeca, bakkerij en toerisme

IT

Nergens gaan de ontwikkelingen zo razendsnel als in de IT-sector. Met onze opleidingen help je mee met het ontwikkelen en beveiligen van al deze nieuwe technologieën.

Naar IT
IT

Laboratorium- en procestechniek

Chemische of medische stoffen analyseren in een laboratorium? Of productieprocessen bewaken in een fabriek? Als je in dit vakgebied werkt ben je nieuwsgierig, onderzoekend en nauwkeurig.

Naar Laboratorium- en procestechniek
Laboratorium- en procestechniek

Maritiem

Ben jij een avonturier met zeebenen? Met een opleiding in deze sector ga jij de zeeën bevaren. En een lange tijd van huis zijn, vind jij niet erg.

Naar Maritiem
Mobiliteit, transport en logistiek

Mobiliteit, transport en logistiek

Sleutel jij graag aan voertuigen, verkoop je ze graag, of bestuur je ze liever? Personenauto’s, fietsen, vrachtwagens, taxi’s en bussen – we hebben er een opleiding voor. Ook voor een opleiding in de logistiek kun je hier terecht.

Naar Mobiliteit, transport en logistiek
Mobiliteit, transport en logistiek

Techniek en bouw

Met een opleiding in dit vakgebied bouw je letterlijk aan jouw toekomst en die van anderen. Twee rechterhanden en technisch inzicht zijn je belangrijkste gereedschappen.

Naar Techniek en bouw
Techniek en bouw

Uiterlijke verzorging

Wil je mensen een goed gevoel geven? Zorgen dat ze er mooi en verzorgd uitzien? Dan voel jij je helemaal thuis in dit vakgebied. Jij laat mensen stralen.

Naar Uiterlijke verzorging
Uiterlijke verzorging

Veiligheid

Ben jij altijd alert? Wil jij bijdragen aan een veilige samenleving? Dan is een opleiding tot beveiliger echt iets voor jou.

Naar Veiligheid

Zorg en welzijn

Gezondheid is je belangrijkste bezit. In dit vakgebied kun jij echt iets betekenen voor volwassenen en kinderen die (extra) zorg nodig hebben, begeleiding op school of hulp bij hun dagelijkse activiteiten.

Naar Zorg en welzijn

Ontwikkel jezelf bij Noorderpoort

Je wil je loopbaan goed starten. Je passie volgen. Een goede vakman of vakvrouw worden. Wat je reden ook is, wij helpen je het beste uit jezelf te halen. Noorderpoort is één van de grootste mbo-opleiders van Noord-Nederland. Maar we kiezen voor ‘klein’: overzichtelijke scholen, met een eigen karakter en alle aandacht voor jouw ontwikkeling.