Noorderpoort voor studenten

Bij Noorderpoort bereid je je voor op de toekomst. Hier leer je een vak dat bij jou past, op een manier die bij jou past. Onze mbo-opleidingen sluiten helemaal aan op de praktijk. Zodat jij lekker aan de slag kan met je vak van morgen.

Leer een vak.
voor studenten

Welke opleiding wil jij gaan doen?

De juiste opleiding kies je niet alleen, maar samen met ons.

Vakgebieden

In welke branche wil jij werken? Noorderpoort heeft opleidingen voor uiteenlopende vakgebieden.

Creatieve beroepen

Creativiteit en talent: daar draait het om in deze sector. In onze opleidingen kun je veel van jezelf kwijt. We geven je de ruimte om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen.

Naar Creatieve beroepen
Creatieve beroepen

Economie en ondernemen

Met een opleiding in de sector economie en ondernemen heb je een brede basis. Je bent een kei in verkopen. Je kunt goed met klanten omgaan. En je weet hoe je jouw administratie op orde houdt.

Naar Economie en ondernemen
illustratie economie en ondernemen

Entree

Heb je nog geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding doen? Ben je 16 jaar of ouder? Dan is een Entree-opleiding jouw kans om op het mbo te komen. Met een Entree-opleiding haal je namelijk een diploma waarmee je een mbo-opleiding op niveau 2 kunt volgen.

Naar Entree
Entree

Horeca, bakkerij en toerisme

Bij de opleidingen horeca en bakkerij draait het om gastvrijheid, eten en drinken. Je maakt gerechten, broden of banket in de keuken of bakkerij, of je bedient gasten in een café, restaurant of hotel. En wie weet begin je later zelf wel een leuke tent.

Naar Horeca, bakkerij en toerisme
Horeca, bakkerij en toerisme

IT

Weet jij wat de overeenkomst is tussen winkels, scholen, ziekenhuizen en fabrieken? Informatietechnologie (IT) is er onmisbaar. Dat geldt ook voor ons dagelijks leven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwste auto’s. Of het nu gaat om beheer, security of software ontwikkeling: IT-specialisten dragen bij aan oplossingen voor de toekomst.

Naar IT
IT

Laboratorium- en procestechniek

In de opleidingen van laboratorium- en procestechniek leer je om nauwkeurig analyses uit te voeren in een laboratorium of ingewikkelde geautomatiseerde productieprocessen te bewaken in een fabriek.

Naar Laboratorium- en procestechniek
Laboratorium- en procestechniek

Mobiliteit, transport en logistiek

Sleutel jij graag aan voertuigen? Of bestuur je ze liever? In beide gevallen hebben we in de sector mobiliteit, transport en voertuigen veel keuze voor jou. Ook voor een opleiding in de logistiek of zeevaart kun je hier terecht.

Naar Mobiliteit, transport en logistiek
Mobiliteit, transport en logistiek

Techniek en bouw

Met opleidingen in deze sector bouw je letterlijk aan je toekomst. Zo leer je bijvoorbeeld om timmerman, elektricien of loodgieter te worden.

Naar Techniek en bouw
Techniek en bouw

Uiterlijke verzorging

Ken jij de laatste trends op het gebied van huidverzorging, hairstyling, make-up en wellness? En wil je mensen een goed gevoel geven? Doe dan een opleiding in de richting van uiterlijke verzorging.

Naar Uiterlijke verzorging
Uiterlijke verzorging

Uniformberoepen

Ben jij in topconditie? Wil jij bijdragen aan de veiligheid van mens en omgeving? Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld bij Defensie aan de slag te gaan? Dan bieden de opleidingen binnen deze sector jou mooie kansen.

Naar Uniformberoepen

Zorg en welzijn

Gezondheid is je belangrijkste bezit. Dat vinden we allemaal. Met een opleiding in de richting van zorg en welzijn kun jij iets betekenen voor kinderen, jongeren of volwassenen die ondersteuning nodig hebben, of hun gezondheid op peil willen houden.

Naar Zorg en welzijn

Ontwikkel jezelf bij Noorderpoort

Je wil je loopbaan goed starten. Je passie volgen. Een goede vakman of vakvrouw worden. Wat je reden ook is, wij helpen je het beste uit jezelf te halen. Noorderpoort is één van de grootste mbo-opleiders van Noord-Nederland. Maar we kiezen voor ‘klein’: overzichtelijke scholen, met een eigen karakter en alle aandacht voor jouw ontwikkeling.