NP Campagne Magazine 136 Websitegeel

Ik weet het nog niet

Als je nog helemaal geen idee hebt welke opleiding bij jou past, waar moet je dan beginnen? Hoe kun je je het beste oriënteren? Welke websites zijn handig? En ook niet onbelangrijk: hoe kom je erachter wat je zelf leuk vindt? Op deze pagina helpen we je met de start van je zoektocht.

Heb je vragen over je studiekeuze?

Hoe werkt het mbo eigenlijk?

Voordat je je gaat oriënteren op een mbo-opleiding is het goed om iets meer te weten over het mbo. Welke opleidingen zijn er bij Noorderpoort? Wat houden de verschillende opleidingsniveaus in? Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

Open dagen en activiteiten

Het hele jaar door organiseren we meeloopdagen en open dagen. Jij als studiekiezer kan dan kennismaken met onze opleidingen en locaties. Zo vorm je een goede eerste indruk van ons. Meestal moet je je hiervoor aanmelden. Doe dat dus snel.

Video's en verhalen

Persoonlijke verhalen en video's kunnen je helpen om een goed beeld van een opleiding te krijgen. Van een aantal opleidingen hebben we zelf leuke video's en verhalen gemaakt. En ook op de site van Kiesmbo.nl staan filmpjes van bijna alle opleidingen in Nederland.

Magazine voor studiekiezers

Elk jaar maken we het magazine 'Noorderpoorter'. Dit magazine is speciaal voor studiekiezers zoals jij. In het magazine vertellen onze studenten hoe het is om te studeren bij Noorderpoort. En we geven veel informatie en tips voor het kiezen van de juiste opleiding. Het magazine geeft jou alvast een inkijkje bij Noorderpoort.

Doe de interessetest

We willen je helpen met het kiezen van de juiste studie. Op basis van wat je kan én wat je wil. Met een interessetest kun je bij jezelf ontdekken wat je leuk vindt en welke opleidingen daarbij passen.

Komen uit de test opleidingen naar voren die wij bij Noorderpoort niet aanbieden, maar een andere mbo-instelling wel? Dat is helemaal niet erg. Het gaat erom dat je de opleiding kiest die bij je past.

Gesprek met een studieadviseur

Weet je na het oriënteren nog steeds niet zo goed welke opleiding je wil gaan doen? Dan kun je je aanmelden voor een persoonlijk studieadviesgesprek met een van onze studieadviseurs. Dit kan zowel online via Microsoft Teams of op onze locatie aan de Boumaboulevard 400 in Groningen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. En natuurlijk mag je iemand meenemen.