Ruimtelijk Vormgever

Ruimtelijk vormgever

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan uiterlijk 1 april, om mee te doen in de loting.  Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor het portfoliogesprek en de individuele opdracht. 

Portfoliogesprek

2

Tijdens het portfoliogesprek maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Neem je portfolio mee want daarmee laat je in het gesprek zien dat je gemotiveerd bent voor het vak, en dat je technische en artistieke aanleg hebt. Je portfolio? Die bestaat uit meerdere producten zoals: (foto’s of beeld van) eerder gemaakt materiaal of producten (decor, meubels, tekeningen, kunstwerkjes). Maar ook een verslag van een voorstelling, expositie, tentoonstelling, festival of evenement dat je bezocht hebt, en 3 concrete leerdoelen. 

We vertellen je meteen na het gesprek of je door bent naar de tweede ronde. Ben je afgewezen dan ontvang je daarvan een schriftelijk bericht. 

Beeldverhaal

3

Heb je ronde één gehaald, dan volgt de individuele opdracht. Hiervoor maak je een beeldverhaal uit een keuze van drie thema's. Later op de dag voeg je de ontworpen beeldverhalen van jouzelf en een aantal andere kandidaten samen in een decor/maquette. Dit vormt samen als het ware een nieuw beeldverhaal.  

Loten

4

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Wanneer er te veel kandidaten zijn voor de opleiding wordt er geloot. Je doet aan de loting mee als je je uiterlijk 1 april hebt aangemeld. Je ontvangt schriftelijk bericht van de uitslag. 

Als je uitgeloot bent, maak je nog kans op een opleidingsplaats wanneer een ingelote kandidaat zijn/haar plek niet benut of in de selectie niet geschikt is bevonden op basis van criteria. 

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

5

Als je bent ingeloot en geselecteerd, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.   

Starten met de opleiding

6

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding. 

Vragen?

Hotspot gebouw hete kolen Groningen