Ruimtelijk Vormgever

Ruimtelijk vormgever

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan uiterlijk 1 mei* aan. Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Binnen vijf werkdagen na je aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor het portfoliogesprek en de individuele opdracht. 

* De aanmelddatum 1 april 2022 is vanwege corona verschoven naar 1 mei 2022.

Portfoliogesprek

2

Afhankelijk van de datum van aanmelden word je op 9 maart 2022, 23 maart 2022, 13 april 2022, 20 april 2022 of 11 mei 2022 uitgenodigd voor een portfoliogesprek. Tijdens het portfoliogesprek maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Neem je portfolio mee want daarmee laat je in het gesprek zien dat je gemotiveerd bent voor het vak, en dat je technische en artistieke aanleg hebt. Je portfolio bestaat uit meerdere producten zoals:

  • (Foto’s of beeld van) eerder gemaakt materiaal of producten, zoals decor, meubels, tekeningen, kunstwerkjes.
  • Een verslag van een voorstelling, expositie, tentoonstelling, festival of evenement dat je bezocht hebt.
  • Drie concrete leerdoelen. 

We vertellen je meteen na het gesprek of je door bent naar de tweede ronde. Ben je afgewezen dan ontvang je daarvan een schriftelijk bericht. 

Samenwerkingsopdracht / beeldverhaal

3

Ben je door ronde één heen, dan volgt op 30 maart 2022 of 26 april 2022 of 25 mei 2022 (afhankelijk van de datum van je intake ) de tweede ronde. In een individuele opdracht maak je een beeldverhaal uit een keuze van drie thema's. Later op de middag voeg je de ontworpen beeldverhalen van jouzelf en een aantal andere kandidaten samen in een decor/maquette. Dit vormt samen als het ware een nieuw beeldverhaal.  

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

4

Als je bent geselecteerd, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.   

Starten met de opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding. 

Vragen?

Hotspot gebouw hete kolen Groningen