;

Podiumtechnicus

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25800
Locatie
Verzetsstrijderslaan 2, Groningen
Podiumtechnicus

Alles over deze opleiding

Als podiumtechnicus werk je in de mooiste business die er is: de evenementen- en entertainmentbranche. Op basis van een werktekening of technisch plan bouw je podia en truss-constructies op. Of je verzorgt de techniek en bedient de licht-, beeld- en geluidsinstallaties. Je zorgt voor spetterend licht, mooie visuals en kraakhelder geluid tijdens producties, zoals: congressen, dance events, popconcerten, festivals, theatervoorstellingen, musicals, dansvoorstellingen en zakelijke evenementen.

Over jou

  • Je bent technisch en creatief
  • Je bent stressbestendig
  • Je kunt goed omgaan met onverwachte situaties

Deze opleiding is gericht op de theater, muziek- en (zakelijke) evenementensector. De focus ligt tijdens je opleiding vooral op de combinatie van beeldtechniek, podiumtechniek, geluidstechniek en licht. Samen met acteurs, artiesten, muzikanten, decorontwerpers en vormgevers maak je licht- en beeldshows en verzorg je podiumtechniek en het geluid.

Je leert werken met de modernste technieken op het gebied van lichtstuurtafels, geluidstafels, mediaservers, LED-walls en beamers. Dit doe je zowel op school als buiten de deur bij verschillende evenementen. Ook ga je op bezoek bij beurzen, leveranciers en verhuurbedrijven.

Locaties

Verzetsstrijderslaan 2

Groningen

Een school met passie voor kunst, theater, multimedia, muziek en gaming. Een school waar studenten hun talenten kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We zorgen voor veel praktijkervaring in de opleiding, onder andere door stages en projecten binnen en buiten de school. Bovendien worden er vaak workshops gegeven door mensen uit de praktijk.

Adres

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen