Fotograaf

Fotograaf

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan uiterlijk 1 april.

Als je jonger dan 18 jaar bent, moet je in het aanmeldformulier van CAMBO de contactgegevens van je ouders/verzorgers invullen. Bij het aanmelden heb je ook een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een portfoliogesprek.

Portfoliogesprek

2

Afhankelijk van wanneer jij je aanmeldt, word je op 6 / 7 februari, 20 / 21 maart, 17 / 18 april of 14 / 15 mei uitgenodigd voor een portfoliogesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Neem je portfolio mee want daarmee laat je in het gesprek zien of je creatief bent en artistieke aanleg hebt.

Je portfolio? Die bestaat uit portretfoto's, fashionfoto's, landschapsfoto's, architectuurfoto's en foto's van je eigen keus. Van alle foto's lever je er minimaal drie aan. Je mag een fotocamera gebruiken, maar ook je smartphone. Je foto's mogen bewerkt zijn. Aan de hand van je portfolio gaan we in gesprek over je foto's, maar ook over je motivatie, je ervaring in de fotografie en je creativiteit.

We vertellen je meteen na het gesprek of je door bent naar de tweede ronde. 

Vervolgopdracht

3

Ben je door ronde één heen, dan volgt de tweede ronde. Je krijgt een fotografieopdracht en vervolgens ga je die opdracht uitvoeren in onze fotostudio op school. Hierbij krijg je natuurlijk assistentie. In de beoordeling letten we behalve op je motivatie ook op je vaardigheden in opdrachtverwerking, leerbaarheid en je sociale skills.

Bewijs van inschrijving

4

Als je bent toegelaten voor de opleiding, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met je opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je ongeveer een maand voordat je opleiding begint.