Fotograaf

Fotograaf

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan uiterlijk 1 april. Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een portfoliogesprek. Afhankelijk van het tijdstip van aanmelding word je uitgenodigd voor een portfoliogesprek op 14 februari, 15 februari, 16 februari, 21 maart, 22 maart, 12 april, 13 april, 9 mei, of 10 mei.

Portfoliogesprek

2

Tijdens het portfoliogesprek maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Neem je portfolio mee want daarmee laat je in het gesprek zien of je creatief bent en artistieke aanleg hebt. Je portfolio? Die bestaat uit portretfoto's, fashionfoto's, landschapsfoto's, architectuurfoto's en foto's van je eigen keus. Van alle foto's lever je er minimaal drie aan. Je foto's mogen bewerkt zijn. Aan de hand van deze foto's bespreken we je motivatie, daarbij letten wij op compositie, technische vaardigheden en eigenheid. 

We vertellen je meteen na het gesprek of je door bent naar de tweede ronde. Ben je afgewezen dan ontvang je daarvan een schriftelijk bericht. 

Vervolgopdracht

3

Ben je door ronde één heen, dan volgt de tweede ronde. Je krijgt een associatieopdracht en je maakt een storyboard van een aantal foto's. Tot slot schrijf je een motivatiebrief waarin je vertelt waarom je denkt dat jij aangenomen moet worden op de opleiding. In de beoordeling letten we behalve op je motivatie ook op je vaardigheden in opdrachtverwerking en storytelling. 

Bewijs van inschrijving

4

Als je bent geselecteerd voor de opleiding, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met de opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.