2021 Stijn Vakman Ondernemer Noorderpoorters 06

Aan de slag met je talent!

Soms wil je als student meer uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Binnen én buiten de opleidingen die wij standaard aanbieden. Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat er ruimte is om je talent(en) verder te ontwikkelen. Veel van onze opleidingen bieden daarom naast het vaste lespakket een extra programma aan met als doel je talent te ontwikkelen en te verbreden. We noemen dit ook wel de ‘excellentieprogramma's’.

“Moet ik dan excellent in iets zijn?” We horen het je denken. Nee, zeker niet. Het gaat bij die programma's niet om het behalen van de beste cijfers. Maar om het ontwikkelen van je talenten en het beste uit jezelf halen. Het gaat om de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en verder te kijken binnen of buiten de opleiding die je op dat moment volgt. We willen je een kans geven om te pionieren en te innoveren.  
 
Dit vraagt wel om extra inzet. Je verbreedt of verdiept je kennis en vaardigheden. In onderwerpen die maatschappelijk, vakinhoudelijk of persoonlijk zijn. Het is een ware ontdekkingsreis in jezelf. Het kan daarmee ook een mooi alternatief zijn voor doorstromen naar havo-hbo. We noemen het dan mbo-met excellentie.

Ben je nieuwsgierig, denk je in oplossingen, ben je een kritische denker? Dan zijn de programma’s vast iets voor jou.