< Skip to ContentSkip to Navigation
CoordinatorBeveiliger_niv3_1_sportenveiligheid_autologistiek.jpg
Beveiliger_niv2_2_sportenveiligheid_autologistiek.jpg
Beveiliger_niv2_3_sportenveiligheid_autologistiek.jpg

Beveiliger 3 Niveau 3

De opleiding Beveiliger 3 is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen en voor het coördineren en afstemmen van andere beveiligingswerkzaamheden.

 • Je stuurt een team van beveiligers aan
 • Je coördineert en stemt werkzaamheden op elkaar af
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de beveiliging van een object

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

 • 27 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 20% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
2-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Crebo nr.
25691
Startmoment Locatie
1 feb 2022 Groningen
5 sep 2022 Groningen

Hulp bij je studiekeuze?

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij, zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ga naar de studiekeuzehulp

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Corina Kool
c.kool@noorderpoort.nl

avatar

Groningen
Martje Westerhuis - Bakker
me.bakker@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Voor dit vak moet je een organisatietalent zijn met een dienstverlenende houding. Je hebt van nature overwicht en bent sociaal vaardig. Je bent geduldig, houdt je hoofd koel tijdens stress- en conflictsituaties en toont zelfbeheersing. Ook ben je flexibel en kun je klantgericht werken. Een beveiliger 3 moet sterk in zijn/haar schoenen staan en ruime ervaring in het beveiligingswerk hebben.

Wat doet een Beveiliger 3?

Een beveiliger 3 heeft de leiding over een team van beveiligers. Je bent eindverantwoordelijk voor de veiligheid van objecten of personen. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van procedures en plannen. Je houdt hierbij rekening met gemaakte afspraken, beveiligingsplannen en wet- en regelgeving.

Behalve de leidinggevende taken heb je ook uitvoerende taken en assisteer je medewerkers bij hun dagelijkse werk.

Na deze opleiding kun je werken op de afdeling beveiliging of op de facilitaire dienst van een grote organisatie, instelling of bedrijf. Je kunt ook teamleider worden bij een particulier beveiligingsbedrijf.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Coördinator-beveiliger
 • Teamleider veiligheid

Doorleren na je studie

MBO

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

De opleiding Beveiliger 3 is een vakinhoudelijke verdieping van de opleiding Beveiliger 2. Om deze opleiding te volgen, heb je het liefst al enige jaren werkervaring als beveiliger.

Je leert onder andere hoe je helder kunt communiceren en klantvriendelijk kunt optreden. Maar ook hoe je moet signaleren en observeren en welke maatregelen je kunt nemen om ongewenste situaties te voorkomen. Verder leer je hoe je planningen en werkroosters maakt, leiding geeft aan een team, beveiligingsplannen opstelt en budgetten beheert.

Beroepsgerichte vakken

 • Leiding geven
 • Rapportage
 • Dienstplanning
 • Beveiliging van gebouwen en eigendommen
 • Werken binnen wettelijke kaders
 • Communicatie

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

Je loopt gedurende je opleiding in totaal 640 uur stage. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je doorloopt je stage bij een erkend beveiligingsbedrijf. Hier doe je praktijkervaring op en werk je samen met ervaren beveiligers. De werkzaamheden die je tijdens je stage doet, verschillen per bedrijf en per werkplek.

Noorderpoort helpt je met het vinden van een geschikt stagebedrijf.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Basiskennis beveiliging in de zorg
 • Cameratoezicht
 • Digitale vaardigheden basis
 • Engels A2/B1
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

Np Entree Uniformberoepen Exterieur

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 608,-

* Het les- en cursusgeld worden jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid besloten om het les- en cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 te halveren.

Laptopkosten

Een laptop aanschaffen is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 430,-
 • 2e jaar € 0,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Aanvullende eisen voor deze opleiding

 • Je bent minimaal 21 jaar (het liefst 23 jaar)
 • Je mag niet met justitie in aanraking zijn geweest
 • Je wordt gescreend door de afdeling Bijzondere wetten van de Regiopolitie

VOG

Om tijdens deze opleiding stage te kunnen lopen, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG geeft aan dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je stage of je baan.  

Wil je meer weten? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Terug naar boven