Muzikant

Muzikant

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan uiterlijk 1 april. Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

De toelating voor deze opleiding is op basis van volgorde van aanmelden. 

Auditie

2

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor de auditie. De auditie bestaat uit een twee rondes, op verschillende dagen: 

1. Groepsauditie
De eerste ronde is een groepsauditie. Hiervoor ontvang je na je aanmelding een uitnodiging.

Tijdens de groepsauditie vertel je voor welk hoofdvak jij auditie wilt doen: ben jij een producer (studiotechniek en muziekproductie) of een performer (op welk instrument, of als zanger of singer-songwriter)? Vervolgens gaan we samenwerken aan een muzikaal product. Neem eventueel je instrument of laptop mee zodat je op je eigen ‘gear’ kunt werken. Je hoeft verder niets voor te bereiden.

Ook doe je een test waarin we kijken naar je kennis over muziektheorie. Hierin vragen we naar wat jij al weet over het notenschrift, majeur- en mineurakkoorden, en toonladders en intervallen. Verder doen we een paar luisteroefeningen waarin we je vragen naar instrumentatie en vorm van songs. Kennis over muziektheorie is niet verplicht, maar wel een pré.

We letten bij de groepsauditie vooral op hoe jij in een groep functioneert. Wees gewoon jezelf, we zijn vooral benieuwd of je open staat voor kritiek en of je kritisch kunt kijken naar jezelf en naar anderen.

Na de groepsauditie maken we een eerste selectie, je krijgt binnen enkele dagen de uitslag. Alléén wanneer wij zien dat het je écht niet lukt om deel te nemen in een samenwerking, word je afgewezen: daarom gaat bijna iedereen door naar de tweede ronde, de live-auditie.

2. Live-auditie
Tijdens de live-auditie maken we persoonlijk kennis met elkaar. Je speelt en/of zingt dan voor, producers nemen een aantal producties mee en laten die horen. Je bereidt drie stukken voor waarmee jij een zo volledig mogelijk beeld van jouw kwaliteiten geeft. Songwriters krijgen bovendien een week van tevoren een opdracht voor het schrijven van een bepaalde song.

Ook houden we een motivatiegesprek.

Op basis van de groepsaudities, de live-auditie en je motivatiegesprek bepalen we of je voldoende talent en muzikale bagage in huis hebt om deze opleiding te kunnen volgen. De uitslag ontvang je per mail, binnen twee weken na de live-auditie.

Bewijs van inschrijving

3

Als je bent geselecteerd, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met de opleiding

4

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.