Dans/Dansleider

Danser

Zo werkt aanmelden

Let op: Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dit dan én bij Noorderpoort (via de gele aanmeldknop op de opleidingspagina) én bij Lucia Marthas (via dit formulier). 

Auditie 1

1

Om toegelaten te kunnen worden tot deze opleiding, moet je eerst auditie doen. De auditie bestaat uit twee rondes, waarbij je wordt getest op je dans- en zangkwaliteiten. Voldoe je aan de toelatingseisen en wil je meedoen met de auditie, vul dan het auditie-aanmeldingsformulier in.

In de eerste ronde volg je auditielessen in PopTheaterMusicalDans, Urban en Ballet. Deze stijlen worden ook binnen de opleiding gegeven. Daarnaast doe je een individuele zangauditie. De toelatingscommissie bepaalt of je doorgaat naar de tweede ronde. Daarover krijg je schriftelijk bericht. 

Auditie 2 en gesprek

2

Ook de tweede auditieronde bestaat uit auditielessen in dans en zang (in dezelfde dansstijlen als in de eerste ronde). Daarnaast vindt er een motivatiegesprek plaats. 

Bij de audities letten we onder meer op gevoel voor ruimte, danstechniek, creativiteit, algehele artisticiteit, persoonlijkheid en muzikaliteit. Hoe je correcties opneemt en verwerkt is daarbij ook van belang. Ben je positief beoordeeld, dan word je toegelaten tot de derde ronde. 

Medische keuring en aanmelding

3

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat je fysieke problemen krijgt tijdens de opleiding, onderga je een medische keuring. Kom je daar ook doorheen dan word je toegelaten tot de opleiding.  

Bewijs van inschrijving

4

Als je bent geselecteerd voor de opleiding, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

Starten met je opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je ongeveer een maand voordat je opleiding begint.