Acteur

Acteur

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan uiterlijk 1 april. Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor de auditie die uit 2 onderdelen bestaat. 

Motivatieopdracht op video

2

Het eerste onderdeel is de motivatieopdracht. Deze moet digitaal aangeleverd worden.

Individuele auditie

3

Tijdens de auditie maken we kennis, jij met de opleiding en wij met jou. De individuele auditie bestaat uit een verplichte opdracht, een vrije opdracht, en improvisatieopdrachten. Na afloop van je auditie heb je een motivatiegesprek. 

We letten tijdens de auditie op spelvaardigheden, creatieve aanleg, je fysieke houding en inzet van fantasie en muzikaliteit. Dat doen we om te beoordelen of je talent en aanleg hebt om een professional te worden in dit vak.

De individuele audities vinden plaats op 7 maart, 8 maart, 18 april, 19 april, of 31 mei. Afhankelijk van je moment van aanmelding word je op één van deze auditiedagen gepland. Ben je door na je individuele auditie, dan mag je naar de groepsronde.

Groepsronde

4

Tijdens de groepsronde werk je samen met andere kandidaten in verschillende opdrachten en disciplines en wordt er gekeken naar je vermogen tot samenwerken, omgaan met instructie, creativiteit, enzovoort.

Op 20 april is de groepsronde van de maart- en april-audities. Op 1 juni is de groepsronde van de mei-audities. De uitslag van de groepsronde ontvang je binnen twee weken. Ben je afgewezen dan ontvang je daarvan een schriftelijk bericht.

NB: Bij aanmelding krijg je gedetailleerde informatie over de audities en de selectieprocedure.

Loten

5

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Wanneer er te veel gelijk geschikte kandidaten zijn voor de opleiding wordt er geloot. Je doet aan de loting mee als je je uiterlijk 1 april hebt aangemeld. Je ontvangt ook hier schriftelijk bericht van.

Als je uitgeloot bent, maak je nog kans op een opleidingsplaats wanneer een ingelote kandidaat zijn/haar plek niet benut of in de selectie niet geschikt is bevonden op basis van de criteria. 

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

6

Als je bent ingeloot en geselecteerd, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met de opleiding

7

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.