;

Operationeel technicus

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25346
Locatie
Duurswoldlaan 2A, Delfzijl
Operationeel Technicus

Alles over deze opleiding

Fabrieken en instellingen hebben veel machines en installaties die professioneel bediend én onderhouden moeten worden. Dat is de taak van een operationeel technicus. Jij houdt alles draaiende.

Over jou

  • Je hebt een techniekknobbel
  • Je bent praktisch ingesteld
  • Je werkt veilig en nauwkeurig

Je leert in deze opleiding alles over de procesindustrie: hoe machines en installaties in elkaar zitten, op welke manier je ze moet bedienen en wat je kunt doen om ze te onderhouden. Ook leer je metingen verrichten om te kijken of het productieproces goed en efficiënt draait.

Daarnaast ga je storingen opsporen en oplossen en machines bewaken. De school heeft hiervoor verschillende simulatoren waarmee je kunt oefenen. Maar natuurlijk werk je ook met echte, werkende installaties.  

Deze opleiding tot allround operationeel technicus is een MyTec-opleiding. Dit houdt in dat verschillende bedrijven uit de regio nauw bij de opleiding zijn betrokken. 

Noorderpoort werkt bij deze opleiding samen met Stichting Support AOT Noord.

Locaties

Duurswoldlaan 2A

Delfzijl

Onze school is gelegen aan de rand van Delfzijl. Voorzien van alle moderne technieken, waaronder een simulator waarin je een groot schip leert besturen. Wij werken volgens het MyTec-concept. Dit houdt in dat bedrijven uit de regio nauw bij de opleiding zijn betrokken. Onze studenten komen hierdoor tijdens hun opleiding al snel in aanraking met het beroep onder andere via gastcolleges en opdrachten bij bedrijven.

Adres

Duurswoldlaan 2A
9936 HA Delfzijl