Studenten geven medewerkers De Driemaster een vrije dag

Publicatie datum
De Driemaster Studenten

De gevolgen van het coronavirus zijn binnen veel zorginstellingen nog voelbaar. Geïnspireerd op een project bij Accolade Zorg in Assen hebben Interzorg Noord Nederland, Drenthe College Assen en Noorderpoort Assen daarom de handen ineen geslagen om medewerkers van locatie De Driemaster te ontlasten. Op 23, 24 en 25 mei namen 37 derdejaarsstudenten van de opleiding Mbo-verpleegkundige de zorg over, zodat het zorgpersoneel een dag vrij kon nemen.

Binnen de zorg is de werkdruk hoog en de uitval groot. Medewerkers van De Driemaster reageerden dan ook positief op het driedaagse project. "Door deze mogelijkheid realiseren medewerkers nog meer hoeveel kennis zij in huis hebben en kunnen delen. En met elkaar geven we studenten het vertrouwen dat ze het echt kunnen", aldus zorgmanager Marjan Klaucke.

Het project is voor studenten van Noorderpoort en Drenthe College niet alleen een mogelijkheid om veel praktijkervaring op te doen, maar biedt ook dé kans om eens met klasgenoten en vrienden samen te werken en regie te hebben op de zorg. Dat beaamt een groep studenten die dinsdagochtend in het restaurant even pauzeert. "Het verdelen van de taken ging goed. We hebben de afdelingen verdeeld tussen Drenthe College en Noorderpoort, want om ook nog te werken met mensen die je niet kent is best lastig. We moeten namelijk in erg korte tijd alle cliënten leren kennen en als je dan ook nog moet nadenken hoe je collega ook alweer heet en precies doet, daar zijn de cliënten niet mee geholpen en voor hen willen we het beste natuurlijk."

Extra aandacht
Het project begon maandag 23 mei om 07:00 uur en eindigde woensdag 25 mei om 23:00 uur. De studenten stonden ingepland voor verschillende diensten in de zorg, begeleiding, dagbesteding en huishouding. Uiteraard waren medewerkers van De Driemaster aanwezig in verband met BHV, calamiteiten en om de kwaliteit van zorg en begeleiding te borgen. Gezien de grootte van de groep studenten was er ruimte voor extra werkzaamheden, maar vooral voor extra aandacht voor cliënten van De Driemaster. Zij vonden het prachtig: "Natuurlijk is het hier drukker dan anders, maar deze jonge mensen verstaan hun vak, zijn lekker enthousiast en durven dingen te vragen."

De Driemaster Studenten En Clienten

Enkele studenten samen met cliënten van De Driemaster.

De Driemaster Studenten 2

Enkele studenten aan het werk.

De Driemaster Studenten

Een aantal van de 37 derdejaarsstudenten Mbo-verpleegkundige.