Studente Lava wint de Noorderpoort Jaarprijs 2022

Publicatie datum
Noorderpoortjaarprijs 2022 Samedayedits Pixelbrouwers

Student én stagebedrijf van het jaar gekozen tijdens 22e editie Noorderpoort Jaarprijs

Lava Haji mag zichzelf de student van het jaar noemen. De 19-jarige Lava – die in het tweede jaar zit van de opleiding Bedrijfsmanagement aan de Hora Siccamasingel – won dinsdag in MartiniPlaza tot haar grote verrassing de Noorderpoort Jaarprijs 2022. Ze is daarmee een jaar lang dé ambassadeur van Noorderpoort, o.a. bij de landelijke wedstrijd ‘mbo’ers pakken aan’. “Ik voel me heel erg vereerd.”

Eindelijk kon het weer: een live editie van de Noorderpoort Jaarprijs. In MartiniPlaza werd dinsdag de toekomst letterlijk op het podium gezet: elf studenten die kans maakten op de Noorderpoort Jaarprijs. De afgelopen tijd werkten ze samen toe naar dit moment.

Lava weet waar ze vandaan komt en naartoe wil
Uiteindelijk was het Lava die tot student van het jaar werd uitgeroepen door de jury. “Lava is een zelfbewuste studente, die weet waar ze vandaan komt en waar ze naartoe wil. Een student die een verhaal te vertellen heeft over het mbo. Een geweldige ambassadeur dus.”

Lava – die viereneenhalf jaar geleden vluchtte uit Syrië en nu met haar familie in het Groningse dorpje Garreweer woont – kon haar geluk niet op: “Ik ben heel erg blij. Dit is echt een geweldige eer. Ik wil mijn docenten, alle mensen van mijn school, heel erg bedanken hiervoor. Ik kijk er naar uit om ambassadeur te zijn en te laten zien hoe belangrijk het mbo is; en hoeveel passie en doorzettingsvermogen we hebben.”

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

De winnaar van de Noorderpoort Jaarprijs 2022 studente Lava Haji (foto: Niels Brouwers)

Promotex leerbedrijf van het jaar
Maar Lava was niet de enige die dinsdag in de prijzen viel. In deze 22e editie van de Noorderpoort Jaarprijs was er ook dit keer aandacht voor de belangrijke rol van het werkveld bij het opleiden van onze studenten. Ook nu werd het leerbedrijf van het jaar gekozen. Die eer viel ten deel aan Promotex; een bedrijf uit de stad gespecialiseerd in promotionele artikelen en textiel.

“De betrokkenheid bij studenten is groot”, oordeelde de jury. “Promotex biedt een veilig leerklimaat, waarin fouten maken mag. Juist om ervan te leren.” Johan Abma van Promotex nam de prijs vol trots in ontvangst. “Wij leren zoveel van de studenten die bij ons stagelopen. Iedere keer als ze klaar zijn met hun stage vragen we hen wat we beter kunnen doen. Dat levert hele nuttige inzichten op. Dit is dus juist ook een prijs dankzij hen.”

Bekijk de aftermovie van de Noorderpoort Onderwijsparade en Jaarprijs 2022