Studente Jade wint de Noorderpoort Jaarprijs 2023

Publicatie datum
Noorderpoort Jaarprijs 2023 3 Foto Niels Cornelis Meijer

Student én leerbedrijf van het jaar gekozen tijdens 23e editie Noorderpoort Jaarprijs

Jade Alves mag zichzelf de student van het jaar noemen. De 19-jarige Jade – die de opleiding Maritiem Officier in Delfzijl volgt – won donderdagavond in Martiniplaza tot haar grote verrassing de Noorderpoort Jaarprijs 2023. Ze is daarmee een jaar lang dé ambassadeur van Noorderpoort, o.a. bij de landelijke wedstrijd ‘mbo’ers pakken aan’. “Dit had ik écht niet verwacht.”

In Martiniplaza werd donderdagavond de toekomst letterlijk op het podium gezet: acht studenten die kans maakten op de Noorderpoort Jaarprijs. De afgelopen tijd werkten ze samen toe naar dit moment.

Jade heeft lef en is trots op wat ze doet
Uiteindelijk was het Jade die tot student van het jaar werd uitgeroepen door de jury. “Jade is authentiek en heeft lef. Ze houdt zich als vrouw staande in een mannenwereld en vervult daarmee echt een mooie voorbeeldrol. Jade is bovendien trots op wat ze doet en weet wat ze wil: ze heeft heel bewust gekozen voor het mbo in plaats van de havo, omdat dit de route is die bij haar past.” Jade – die in het derde jaar van haar opleiding zit – kon haar geluk niet op: “Dit had ik echt niet verwacht. Ik was al trots om genomineerd te zijn, maar nu ben ik ook nog de winnaar. Dat vind ik heel bijzonder.” 

Zorggroep Drenthe leerbedrijf van het jaar
Maar Jade was niet de enige die donderdagavond in de prijzen viel. In deze 23e editie van de Noorderpoort Jaarprijs was er ook dit keer aandacht voor de belangrijke rol van het werkveld bij het opleiden van onze studenten. Ook nu werd het leerbedrijf van het jaar gekozen. Die eer viel dit keer ten deel aan Zorggroep Drenthe; een ouderenzorgorganisatie met verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg. “Zorggroep Drenthe heeft een brede blik op ontwikkelen. Iedereen die in de zorg wil komen werken is er welkom, van jong tot oud, van de reguliere mbo-student tot aan mensen met een bijstandsuitkering en van de zij-instromer tot de statushouder. Dat laten ze met het project ‘OpStap’ heel duidelijk zien”, oordeelde de jury. Marcel van der Meulen, directeur zorg en behandeling bij Zorggroep Drenthe, nam met trots de prijs in ontvangst. “Ik ben eigenlijk een beetje sprakeloos om eerlijk te zijn. Dit is een hele mooi eer.”

Foto’s: Niels Cornelis Meijer

De aftermovie

Noorderpoort Jaarprijs 2023 3 Foto Niels Cornelis Meijer
Noorderpoort Jaarprijs 2023 2 Foto Niels Cornelis Meijer
Noorderpoort Jaarprijs 2023 1 Foto Niels Cornelis Meijer