SDG House Groningen wint SustainaBul Good Practice

Publicatie datum
Sustainabul MBO 9 12 2022 ©Hansvanderwoerd 181

Als onderdeel van de SustainaBul (een ranglijst van de duurzaamste mbo-scholen van Nederland) zijn twee best practices beloond. Een daarvan, voor SDG 17 (partnerschappen), werd gewonnen door Noorderpoort en het SGD House Groningen. Een publieksprijs die veel betekent voor het onderwijs en de implementatie van de SDG's. Noorderpoort is het eerste ROC dat een SDG House vanuit het mbo faciliteert. SDG staat voor Sustainable Development Goals.

De SustainaBul
De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst voor duurzaamheid van het middelbaar beroepsonderwijs binnen de ROC/AOC's en vakinstellingen. Door de deelnemers wordt een vragenlijst ingevuld over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Deze vragenlijst geeft een helder kader voor een duurzame school, haalt alle mooie voorbeelden uit de praktijk op en helpt bij het opstellen en monitoren van het duurzaamheidsbeleid.

Koning Willem I College heeft de SustainaBul 2022 gewonnen en is daarmee de duurzaamste mbo-school van Nederland. Op de tweede en derde plek zijn Albeda en Yuverta geƫindigd.

Fotograaf: Hans van der Woerd

Benieuwd naar wat we nog meer doen?

Bekijk onze pagina over duurzaamheid.

Duurzaamheid