Regina Bouius-Riemersma nieuwe voorzitter College van Bestuur Noorderpoort

Publicatie datum
Groningen Verzetsstrijderslaan 4 04

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort. Bouius-Riemersma (55) is momenteel werkzaam als Nationaal Coördinator Groningen.  

Zij neemt vanaf het nieuwe studiejaar het stokje over van Wim van de Pol, die onlangs zijn afscheid aankondigde. De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Bouius-Riemersma.

“Regina Bouius-Riemersma is een zeer ervaren en verbindende bestuurder”, licht Hennie Sanders, voorzitter van de Raad van Toezicht, toe. “Iemand met een authentieke persoonlijkheid, die goed in staat is om op diverse niveaus te communiceren, binnen en buiten de organisatie. Een bestuurder met lef en de continue ambitie om de visie en missie van een organisatie met de werkelijkheid te verbinden. Bovendien heeft zij een scherp oog voor de maatschappelijke opgaven van de regio en de onmisbare rol van het mbo daarbij. Kortom, we zijn ervan overtuigd dat Regina goed bij Noorderpoort past. We kijken uit naar haar komst.”

Regina Bouius-Riemersma, die straks samen met Paul de Rook (lid) het College van Bestuur van Noorderpoort vormt, kijkt zelf ook uit naar haar nieuwe rol.

"Het werk van Noorderpoort is betekenisvol”, vertelt ze over haar komende werkgever. “Noorderpoort wil namelijk bijdragen aan een regio zonder werklozen en ervoor zorgen dat iedereen een stap vooruit kan zetten in ‘vakmensschap’. Dat spreekt me erg aan. Als bestuursvoorzitter zal ik mij inzetten om samen te werken met bedrijven, organisaties en collega-onderwijsinstellingen aan de banen van de toekomst in de regio. Dit om ervoor te zorgen dat elke student een passende leerroute geboden wordt om te kunnen blijven groeien. Ik kijk er naar uit om samen met alle Noorderpoorters en betrokken partners vorm te geven aan deze verantwoordelijke opdracht.”

Over Regina Bouius-Riemersma
Regina Bouius-Riemersma is momenteel de Nationaal Coördinator Groningen. Hiervoor was zij algemeen directeur/provinciesecretaris van provincie Fryslân. Daarvoor was zij directielid bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), lid van de hoofddirectie van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en tevens plaatsvervangend directeur generaal bij het ministerie van Onderwijs en directeur Asiel bij de Immigratie- en naturalisatiedienst (IND). Verder heeft ze o.a. gewerkt als voorzitter van de raad van bestuur in de thuiszorg. Bouius-Riemersma studeerde aan Nyenrode Universiteit publiek private samenwerkingen. Daarnaast heeft zij HR gestudeerd en behaalde haar master executive change bij SIOO.

Regina Bouius Riemersma Landscape