Bestuursvoorzitter Wim van de Pol kondigt afscheid aan

Publicatie datum
Wim Van De Pol Noorderpoort

Wim van de Pol (64) – voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort – heeft de Raad van Toezicht alvast laten weten niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Aan het einde van dit kalenderjaar loopt zijn termijn af. 

Wim van de Pol: “Met mijn 65e verjaardag en het einde van mijn vierde bestuurlijke termijn in zicht, ben ik gaan nadenken over mijn toekomst. Mijn conclusie is dat het goed is om dit jaar het stokje over te gaan dragen. Voor Noorderpoort – met alle uitdagingen waar we met het Noordelijke mbo samen voor staan – en ook voor mij persoonlijk voelt dit als het juiste moment om mijn afscheid aan te kondigen. De Raad van Toezicht heb ik over mijn besluit geïnformeerd, om hen zo de tijd te geven voor een zorgvuldig opvolgingsproces. Tot die tijd zet ik me uiteraard vol overgave in, want ik heb het mbo – en zeker Noorderpoort – de afgelopen zestien jaar echt in mijn hart gesloten.”

Hennie Sanders, voorzitter Raad van Toezicht: “Hoewel we het erg jammer vinden, respecteren we Wims besluit. We kennen hem als een zeer betrokken en bevlogen bestuursvoorzitter. Wim en Noorderpoort passen goed bij elkaar. We waarderen dat Wim zijn besluit nu alvast aan ons kenbaar maakt, zodat we ook de zoektocht naar een breed gedragen opvolger kunnen gaan starten. Als het zover is, staan we uiteraard op gepaste wijze stil bij Wims afscheid om hem te bedanken voor zijn inzet.”

Wim van de Pol maakt sinds 2008 deel uit van het College van Bestuur, waarvan sinds 2020 als voorzitter. Hij vormt op dit moment samen met Paul de Rook het College van Bestuur van Noorderpoort. De termijn van De Rook is onlangs verlengd.