Noorderpoort zet zich richting feestdagen extra in voor de Voedselbank

Publicatie datum
Studenten Logistiek In Actie Voor De Voedselbank

Noorderpoort zet zich richting feestdagen extra in voor de Voedselbank 

Studenten en medewerkers van de verschillende Noorderpoort-locaties in stad en ommeland zetten zich richting de feestdagen extra in voor de lokale voedselbank. Naast het inzamelen van houdbare voedselproducten door medewerkers, doen ook studenten actief mee voor dit goede doel. Zoals de studenten van de logistiek-opleidingen. Zij helpen mee op de voedselbank-locatie in de stad. 

Iedere maandag en woensdag komen de logistiek-studenten meehelpen in het magazijn van de Voedselbank Groningen. In deze drukke tijden worden er zelfs extra studenten ingezet, vertelt docent Rutger de Jager. “Er moet veel gebeuren. Onze studenten helpen bijvoorbeeld met het sorteren van de producten, het inpakken van de pakketten en gaan soms ook mee op transport voor het ophalen van producten.” 

De voedselbank-locatie in de stad is ook het regionale distributiecentrum. “Vanuit logistiek oogpunt is dit dus extra interessant voor onze studenten”, legt De Jager uit. “Maar het gaat er niet alleen om dat onze studenten vakinhoudelijk leren, we vinden het ook belangrijk dat zij zich maatschappelijk inzetten. Dat komt hier mooi samen.”

Inzamelactie op Noorderpoort-locaties 
Daarnaast worden er op verschillende Noorderpoort-locaties producten ingezameld voor de voedselpakketten. Het gaat om houdbare producten, babyvoeding en hygiëne artikelen. Aan de hand van een boodschappenlijstje zien medewerkers en studenten waar de voedselbank behoefte aan heeft. Ook op de verschillende kerstmarkten die door studenten worden georganiseerd, is het goede doel dit jaar de lokale voedselbank. 

Studenten Logistiek In Actie Voor De Voedselbank

Studenten van de opleiding Logistiek in actie voor de Voedselbank.