Noorderpoort in de top vijf van meest duurzame mbo’s in Nederland

Publicatie datum
Zonnepaneel

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Noorderpoort de vijfde plaats heeft bemachtigd bij de SustainaBul, de jaarlijkse landelijke 'wedstrijd' tussen mbo-instellingen die koplopers zijn op het gebied van duurzaamheid.

De SustainaBul MBO is een netwerk van scholen die verdere verduurzaming in het mbo-onderwijs probeert te bewerkstelligen. Dit doen zij door kennisdeling en samenwerking. Het gaat uit van de Whole School Approach voor duurzame ontwikkeling en de collegiale consultatie vindt daarom plaats rondom de thema’s onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Als onderdeel hiervan wordt ieder jaar een ranglijst van de duurzaamste mbo-scholen van Nederland gemaakt. 

Op 8 december 2023 kwamen het netwerk samen bij het Koning Willem I College in Den Bosch voor de uitreiking van de SustainaBul. Hier werd officieel bekend gemaakt dat Noorderpoort deze editie de vijfde plaats heeft bemachtigd.

Bij de beoordeling voor de SustainaBul wordt gekeken naar duurzaamheid in de bedrijfsvoering, maar vooral naar hoe duurzaamheid vertaald wordt in het onderwijs. Het verschil met de top 3 zit vooral in de integrale borging van duurzaamheid in het onderwijs: in burgerschap, in de keuzedelen en in alle curricula. Binnen Noorderpoort wordt er op dit vlak hard gewerkt. Duurzaamheid krijgt een duidelijke plek in de onderwijsvisie en binnen (wereld)burgerschap. Ook het keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep (B, C, D) wordt naar een hoger plant getild.

Foto: Hans van der Woerd