Noorderpoort houdt speciale actieweek in kader van ANWB Kinderfietsenplan

Publicatie datum
ANWB Kinderfietsenplan

Kinderfietsen een tweede leven geven met behulp van medewerkers en studenten 
 
In het kader van het ANWB Kinderfietsenplan houdt Noorderpoort van 10 t/m 14 juni een speciale actieweek. Tijdens deze week kunnen medewerkers en relaties fietsen (die niet gebruikt worden) doneren aan kinderen uit minima-gezinnen. Op diverse Noorderpoort-locaties zijn daarvoor inzamelpunten ingericht. De ingezamelde fietsen worden vervolgens onder handen genomen door de fietstechniek-studenten van Noorderpoort. Zo krijgen de kinderfietsen een tweede leven met een mooie maatschappelijke bestemming. 

 
Een eigen fiets is niet voor ieder kind in Nederland vanzelfsprekend. En dat terwijl er in duizenden schuurtjes fietsen staan die niet meer worden gebruikt. Voor Noorderpoort – als grote Noordelijke werkgever met 1400 medewerkers – aanleiding om contact te zoeken met de ANWB om een speciale actieweek te organiseren. Daarin hebben ook de studenten een belangrijke rol. 
 
“Zij gaan aan de slag om de fietsen op te knappen”, vertelt docent Johan Talman. “In meerdere opzichten is dat een leerzame ervaring voor ze. Natuurlijk vakinhoudelijk, want ze zijn met hun vak van de toekomst bezig. Maar zeker ook maatschappelijk: want ze zetten zich samen in voor een goed doel. Dat is heel waardevol. We hopen dat er op een mooie manier gehoor wordt gegeven aan onze oproep om fietsen te doneren, zodat we veel Groningse kinderen blij kunnen maken met een eigen fiets.”
 
Op de volgende Noorderpoort-locaties is van 10 t/m 14 juni tijdens kantooruren een inzamelpunt:  

  • Groningen, Diamantlaan 16 
  • Groningen, Verzetsstrijderslaan 4 
  • Groningen, Bornholmstraat 31 
  • Delfzijl, Duurswoldlaan 2a
  • Stadskanaal, Sportparklaan 5 
  • Winschoten, P.C. Hooftlaan 1 

Als een fiets niet meer te repareren is, wordt ervoor gezorgd dat de materialen worden gerecycled. De uitgifte van de fietsen vindt plaats bij verschillende verdeelpunten in de provincie Groningen, zoals Factor 5, waar gezinnen die in aanmerking komen via Stichting Leergeld de fietsen kunnen ontvangen.