Mbo-studenten actief tijdens Roze Zaterdag 

Publicatie datum
Roze Zaterdag

Studenten van Noorderpoort, Terra, Alfa-college en Drenthe College zijn op verschillende manieren actief tijdens Roze Zaterdag; het landelijke event dat dit jaar op 22 juni in Groningen plaatsvindt. Vanuit verschillende opleidingen wordt een bijdrage geleverd om het evenement tot een succes te maken en samen diversiteit te vieren. 
 
Dat gebeurt op veel verschillende manieren. Niet alleen op de dag zelf, maar ook de week voorafgaand aan Roze Zaterdag zijn de studenten actief. Zo worden in die week door Noorderpoort-studenten van de opleidingen Content creator, AV-specialist en Podiumtechniek een talkshow georganiseerd over inclusiviteit, exposeren studenten Fotografie en Ruimtelijke vormgeving hun werk bij Noorderlicht, en helpen studenten van de horeca-opleidingen mee met het ‘walking dinner’ van de gemeente Groningen. Dit is slechts een greep uit de activiteiten die de studenten ondernemen op verschillende locaties in de stad. 
 
Pride walk en studentenfeest 
Ook op de dag zelf laten de studenten zich niet onbetuigd. Er zijn vanuit de creatieve opleidingen verschillende optredens op diverse podia door de stad heen en Groningse mbo-studenten lopen die zaterdag mee met de Pride Walk in een door hen gemaakte praalwagen. Ook wordt er in Museum aan de A een speciaal feest (‘Drag me to the A’) georganiseerd voor en door studenten. Samen met het museum, de Hanze, en Dorothy’s Drag Queen show bar. Met een spetterende bijdrage van Drag Queens uit Groningen. Anouk Ebbers, student van Terra, sluit de Pride Walk af met een door haar zelf geschreven spoken word. 
 
Leerzaam en belangrijk 
“Het is in meerdere opzichten mooi om onze studenten een actieve rol te laten vervullen bij Roze Zaterdag”, legt Esmeralda van Boon, programmamanager Diversiteit en Inclusie bij Noorderpoort, uit. “Natuurlijk is het voor hen vakinhoudelijk leerzaam om aan zo’n groot event een bijdrage te leveren. In sommige gevallen zijn het zelfs examenopdrachten voor onze studenten. Maar het sluit ook aan bij wat we belangrijk vinden om uit te stralen binnen onze organisaties. Namelijk dat je mag zijn wie je wilt zijn. Op naar een prachtige en diverse Roze Zaterdag!“