H2 Grand Prix RWE European Championship in Groningen

Publicatie datum
Groep Studenten Boumaboulevard 400

Studenten en docenten uit negen verschillende Europese landen komen naar Groningen voor de H2 Grand Prix RWE European Championship. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door Noorderpoort, Alfa-college, en de Hanzehogeschool. Van 19 t/m 21 juni ontvangen wij internationale teams voor het H2 Grand Prix RWE European Championship waar ze in de ijshal van Kardinge met waterstof-aangedreven RC-auto’s tegen elkaar zullen racen.  

Side event
Tijdens dit event zijn er op 21 juni ook activiteiten te doen op het gebied van energie en waterstof. Het leren van en met elkaar speelt daarbij een belangrijke rol. Naast de spannende race kunnen kinderen en jongeren van het VO/PO-onderwijs kennis maken met energie en waterstof. Het event is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal partners en sponsoren. Waaronder onze hoofdsponsor RWE

Programma
19 juni: Aankomst met kennismaking, teamprestaties, beoordeling door jury en diner.
Locatie: Alfa-college Admiraal de Ruyterlaan, Groningen
20 juni: Open training en bezoek New Energy Forum.
Locatie: Zernikelaan 17, Groningen.
21 juni: Race en side event ijshal Kardinge.
Locatie: Kardingerplein 1, Groningen.

Horizon Hydrogen Grand Prix
De Horizon Hydrogen Grand Prix biedt studenten van het vmbo, mbo en hbo de kans om elektrisch aangedreven RC-modelauto's om te bouwen naar hybride waterstof-aangedreven voertuigen. Deze uitdaging mondt uit in een spannende endurance race, waarbij het uithoudingsvermogen van de auto's centraal staat.

Kom je ook?
Beleef, ervaar en moedig onze studenten aan in de wereld van energie en waterstof. 
Kom een kijkje nemen op 21 juni van 14:00 tot 15:30 uur, vanaf dan is de hal open voor publiek. Locatie: Kardingerplein 1, Groningen.