Gerry Geitz vertrekt als CvB-lid Noorderpoort en gaat werken bij de Provincie Drenthe

Publicatie datum
Gerry Geitz

Gerry Geitz – lid College van Bestuur – heeft de Raad van Toezicht laten weten te vertrekken bij Noorderpoort. Ze gaat per 1 maart aan de slag bij de Provincie Drenthe als Domeinmanager Samenleving.

Gerry Geitz: “Het was voor mij geen gemakkelijk besluit, integendeel. De afgelopen jaren bij Noorderpoort waren heel bijzonder. De passie en toewijding binnen het mbo hebben me echt geraakt. Toen tijdens corona ineens alles anders moest, werd dat nog eens extra zichtbaar. Ik ga Noorderpoort dan ook zeker missen. Maar zoals we ook vaak tegen studenten zeggen: soms moet je gewoon je hart volgen. Toen deze kans voorbijkwam, merkte ik aan mezelf dat ik enthousiaster was dan ik aanvankelijk wilde toegeven. Met name het bredere perspectief van het domein samenleving spreekt me erg aan. Naast onderwijs gaat het dan bijvoorbeeld over economie en cultuur; over een breder perspectief op het welzijn van mensen dus. Het feit dat de provincie daarbij gaat werken met een nieuwe hoofdstructuur met verschillende samenwerkende domeinen, maakt het voor mij nog eens extra boeiend. En dat het in Drenthe is – de provincie waar ik al een leven lang met veel plezier woon – is ook prettig."

Hennie Sanders, voorzitter Raad van Toezicht: “Hoe jammer we dat ook vinden, we hebben begrip voor haar afwegingen en respecteren haar besluit. We zijn Gerry dankbaar voor haar inzet en verdiensten voor Noorderpoort. Ze heeft een grote rol gespeeld in de totstandkoming en implementatie van de nieuwe strategische koers en daarmee de toekomst van Noorderpoort. We wensen haar alle succes bij de Provincie Drenthe.”

Wim van de Pol, voorzitter College van Bestuur: We gaan Gerry – met al haar kennis en kunde – missen bij Noorderpoort. Ik heb haar leren kennen als een bestuurder die heel krachtig is op de inhoud. Daarmee heeft ze Noorderpoort echt vooruitgeholpen. En daarom ben ik ervan overtuigd dat ze ook bij de Provincie Drenthe van grote waarde gaat zijn.”

In het begin van het nieuwe kalenderjaar draagt Gerry haar taken bij Noorderpoort over. De Raad van Toezicht van Noorderpoort beraadt zich op de invulling van de vacature.

Gerry Geitz