Eerste groep studenten van Schier Academy is geslaagd

Publicatie datum
Schiermonnikoog Envato

De eerste groep studenten aan onze Schier Academy heeft het diploma behaald. Vanwege deze mijlpaal kregen de gediplomeerden hun diploma en de felicitaties van de burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent.

De meeste afgestudeerden blijven op het eiland wonen en werken bij één van de horecabedrijven. Enkelen gaan nog een vervolgopleiding of aanvullende cursus doen. En dat is precies waar de Schier Academy in 2021 voor is opgericht. Samen met alle horecaondernemers op het eiland geven we horecatalent de kans om zich te ontwikkelen voor een baan in de horeca.

Schier Academy
Op de Schier Academy volgen leerlingen een één- of tweejarige praktijkgerichte horecaopleiding (als kok, gastvrouw of gastheer) op mbo niveau 2 en 3. De leerlingen wonen, leren en werken tijdens de opleiding op het eiland, en doen daar praktijkervaring op bij één van de erkende leerbedrijven. Na het afronden van de opleiding krijgen de studenten garantie op een baan en is er doorstroom mogelijk naar vervolgopleidingen. Noorderpoort is sinds 2021 partner van de Schier Academy.

Schier Academy DSC 1694 © Romy Dam

Foto: Romy Dam