TruckAcademy Groningen - Noorderpoort

Publicatie datum
Truckacademy 4

De TruckAcademy is een initiatief van brancheorganisatie BOVAG. Het is een samenwerkingsverband tussen een ROC en het bedrijfsleven in de vorm van regionale truck(dealer)bedrijven. De school en de bedrijven hebben daarbij nauw contact. Het doel van de TruckAcademy is simpel: toponderwijs realiseren. Er zijn maar 9 TruckAcademies in heel Nederland. Noorderpoort is daar eentje van en dé TruckAcademy van Noord-Nederland. Wij werken samen met DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania en Volvo.

Binnen een TruckAcademy zijn de truckbedrijven op verschillende manieren betrokken bij het opleidingsprogramma. Ze stellen niet alleen lesmateriaal beschikbaar, maar ook hun werkplaats en leermeesters. Zo worden er gastlessen gegeven op school en bij de bedrijven. Ook stellen ze verschillende leermiddelen beschikbaar, zoals de nieuwste trucks, motorblokken of andere voertuigcomponenten die in de les bestudeerd kunnen worden. Daarnaast assisteren leermeesters bij verschillende onderwijsactiviteiten.  

Onze docenten komen uit het bedrijfsleven en hebben veelal jarenlang in een (bedrijfswagen)garage gewerkt. Ze vormen een bedreven team met een duidelijk doel: topmonteurs afleveren. Ze spreken de taal van de branche en snappen hoe ‘het in een garage werkt’. Ze brengen dan ook niet alleen de vakkennis- en vaardigheden over, maar ook de cultuur die daarbij hoort. Verder zorgen de bedrijven ervoor dat de docenten die verbonden zijn aan de school aan kunnen sluiten bij de dealertrainingen van de verschillende merken. Op die manier blijven onze docenten dus ook op de hoogte van alle recente ontwikkelingen binnen de techniek. Dit brengen ze weer over naar onze studenten.

Je krijgt als student dus de laatste technieken bijgeleerd. Zo sluit het onderwijs van de TruckAcademy optimaal aan op de praktijk en studeer je af als een monteur die up-to-date is. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er goed opgeleid personeel de arbeidsmarkt op komt. Zeker in deze tijd waarin er een tekort aan technisch opgeleid personeel is, is dat een must.