Noorderpoort opent in Euroborg nieuwe eigentijdse praktijkruimtes voor studenten

Publicatie datum
Npoo Beeldbank 11702

Noorderpoort Euroborg 2.0 heeft o.a. nieuwe kapsalon, wellness-faciliteiten, Grand Café en bakkerij

Maandag 31 oktober opent Noorderpoort op feestelijke wijze haar nieuwe eigentijdse praktijkruimtes voor studenten. In de school voor Gastvrijheid & Toerisme – gevestigd in de Euroborg – is de afgelopen periode hard gewerkt aan onder andere een nieuwe kapsalon (inclusief barbershop), nieuwe wellness-faciliteiten, een nieuw horecaplein (Grand Café en restaurants) en een vernieuwde bakkerswinkel. Het resultaat zijn prachtige nieuwe praktijkruimtes waar studenten hun vak van de toekomst kunnen leren. Noorderpoort nodigt iedereen die een kijkje wil komen nemen van harte uit om maandag tussen 16:00 uur en 20:00 uur langs te komen. Voor een gastvrij ontvangst wordt gezorgd.

“We zijn hartstikke trots op het resultaat”, vertelt schooldirecteur Gerda Dekker. “Onze studenten leren veelal in de praktijk door stage te lopen bij bedrijven, maar ook in school creëren we dus een echte praktijk-setting. Dit contextrijke leren is ontzettend belangrijk in het mbo. Daarbij hoort ook dat bijvoorbeeld buurtbewoners van het Europapark soms langs komen om ‘gast’ te zijn. Ook daarom vinden we het belangrijk om maandag de deuren voor iedereen open te zetten. Stadjers, buurtbewoners, docenten, studenten, ondernemers, stagebedrijven en andere relaties: iedereen is maandag van harte welkom om te komen kijken. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.”

De Noorderpoort-school voor Gastvrijheid & Toerisme is gevestigd aan de Boumaboulevard 113 in de Euroborg, op het Europapark. Er worden 27 mbo-opleidingen aangeboden op het gebied van Brood & Banket, Horeca, Hotelschool, Leisure & Events, Toerisme en Uiterlijke Verzorging. Meer informatie over de opening van maandag is te vinden op www.noorderpoort.nl/euroborg.

Noorderpoort Euroborg Opening