Noorderpoort en Alfa-college bundelen krachten bij opleidingen Managementassistent (BBL) en Vakman-ondernemer (BOL)

Publicatie datum
Groningen Hora Siccamasingel 177 02

Vanaf dit nieuwe studiejaar bieden Noorderpoort en Alfa-college samen de opleidingen Mbo managementassistent (BBL, 2 jaar) en de specialistenopleiding Vakman-ondernemer (BOL, 1 jaar) aan. Laatstgenoemde opleiding verhuist bovendien van de Hora Siccamasingel naar een nieuwe locatie: Start-up City.

Door deze krachtenbundeling krijgen de opleidingsteams nog meer mogelijkheden om innovatief en uitdagend onderwijs te bieden, waardoor studenten goed voorbereid de veranderende markt kunnen betreden. Het past bovendien bij de gezamenlijke ambitie van de roc’s om door slimme samenwerking passend en bereikbaar onderwijs in het Noorden aan te (blijven) bieden.

Andere locatie
Met de aftrap van het nieuwe studiejaar maken de opleidingsteams kennis met de eerste groep studenten die zij gezamenlijk onderwijs gaan aanbieden. De opleiding Mbo managementassistent blijft gevestigd bij Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel. De opleiding Vakman-ondernemer gaat verhuizen naar Start-up City van de Hanzehogeschool op Zernike Campus. Start-up City is de hotspot voor innovatief ondernemerschapsonderwijs voor hbo, wo en nu ook mbo.