Docenten Noorderpoort genomineerd voor Onderwijsteam van het jaar

Publicatie datum
Docenten Crop

Docenten van Noorderpoort School voor Kunst & Multimedia zijn genomineerd voor mbo-onderwijsteam van 2021. Samen met docenten en medewerkers van Terra en Alfa-college en professionals uit het werkveld nemen zij deel in Team SuikerTerrein, één van de tien genomineerde projecten voor de prijs.

Team SuikerTerrein
Op het SuikerTerrein in Groningen voeren docenten en studenten van Noorderpoort projecten uitop basis van cross-overs met bedrijven, overheden, instellingen, start-ups, kunstenaars en mbo- en hbo-opleidingen. Zij werken daar met elkaar aan duurzame en innovatieve projecten in de buitenlucht. Hier verdiepen en verbreden wij als Noorderpoort het vakmanschap door (ver)bouwen met oude en nieuwe ambachten. 

Namens Noorderpoort zaten docenten/beeldend kunstenaars Colien Langerwerf en Eduard Bezembinder in Team SuikerTerrein, samen met Oltman Aukema (ecologisch hovenier), Bouwe Ruiter (biologisch landbouw, streekproducten) en Egbert ter Veen (geitenhouderij).

Een voorbeeld van een project op het SuikerTerrein is een groot Land Art-project: 50 vogelverschrikkers op de akkers van het SuikerTerrein. Dit is in het kader van het excellentietraject Art&Design van Kunst & Multimedia gerealiseerd. De vogelverschrikkers zijn nog te bewonderen tot september.

Een ander project staat voor komende zomer geprogrammeerd: het mini-festival Roege Route. Tien excellente Art&Design-studenten realiseren presentaties/performances op de open plekken in het Roege Route Bos. Publiek kan deze route lopen en zo tien verschillende performances meemaken. Daarnaast is er een exposite in de Witte Koepel tent. Het festival is op 10, 11 en 12 juni tussen 16.00 en 20.00 uur te bezoeken.

Onderwijsteam van het jaar
Voor de tweede keer wordt de landelijke prijs voor het onderwijsteam van het jaar georganiseerd door de Algemene onderwijsbond (AOB) en Beroepsvereniging Opleiders MBO (BVMBO). De prijs is bestemd voor het onderwijsteam dat een bijzondere prestatie heeft geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een team dat een innovatieve oplossing voor een knellend probleem heeft gevonden of dat erin geslaagd is de kwaliteit van het onderwijs sterk te verbeteren. Het kan gaan om alle gebieden die in het mbo van belang zijn: van samenwerking met het bedrijfsleven tot aan examinering, keuzedelen of loopbaanbegeleiding.

Bekendmaking winnaar
De genomineerden gaan op 21 april, via een digitale live stream, pitchen voor de vakjury. Op basis van deze pitch zal de vakjury hun keuze maken voor het Onderwijsteam van het jaar 2021. Tijdens het ambassadeursgala op 17 mei 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar mag zich dan een jaar lang Onderwijsteam van het jaar 2021 noemen. 

We hebben verschillende creatieve opleidingen

Meer weten?

Creatieve beroepen