DNA Next start als dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen van Noordoost-Nederland

Publicatie datum
Dna Intranet 04

De drie noordelijke ROC’s Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college lanceren deze week gezamenlijk DNA Next; een strategische samenwerking voor bij- en omscholing voor bedrijven en volwassenen in onze regio.

Enno van der Werff, lid College van Bestuur van Alfa-college, namens de drie ROC’s: “Iedereen die hier woont heeft liefde voor onze regio. We wonen, werken en leven hier over het algemeen prettig en dat willen we graag zo houden dan wel verbeteren. Met het lanceren van DNA Next als dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen in Noordoost-Nederland, willen we onze bijdrage leveren aan de sociaal, maatschappelijke en economische vraagstukken die specifiek in onze regio spelen. Of het nu gaat om de energietransitie, de aardbevingsproblematiek, onze inwoners digitaal vaardiger maken, een gezonde leefomgeving creëren of in te spelen op de vergrijzing; DNA Next is in staat om werkgevers en inwoners door middel van bij- en omscholing maximaal te ondersteunen bij de grote ontwikkelingen die op ons afkomen. Bedrijven en individuen worden hierdoor weerbaarder, wendbaarder en flexibeler en dat is precies wat er nodig is om de regio te versterken”.

Ruim aanbod in cursussen en opleidingen
DNA Next biedt op dit moment een ruim pakket van 165 trainingen, opleidingen en cursussen die te vinden zijn via dna-next.nl. Daarnaast is er een forse component maatwerk; opleidingen en cursussen die in nauwe samenwerking met bedrijven op maat kunnen worden ontwikkeld.

Enno van der Werff: “Bedrijven gaven ons vier dingen aan: maak nog meer bekend dat jullie er ook zijn voor de bij- en omscholing van onze werknemers, bied kortdurende trainingen/cursussen aan, lever waar nodig maatwerk en zorg voor één loket om zaken mee te doen. Met DNA Next spelen we in op al deze wensen en bundelen we bovendien onze krachten. Alle drie de ROC’s hebben immers al ruime ervaring met om- en bijscholing, kennen de regio als geen ander, kiezen voor een persoonlijke benadering en worden gewaardeerd als relevante partner van bedrijven en instellingen. Als ROC’s zijn we al een sterke partner voor bedrijven voor met name de jonge studenten, met DNA Next willen we die positie nog verder verstevigen door ons duidelijker te richten op de werknemers van bedrijven en op werkzoekenden”.

Groei mee met ontwikkelingen

DNA Next heeft bijgedragen aan talloze scholingstrajecten in onze regio. Ontdek welke organisaties je voor gingen.

Klik hier