Convenant Mbo-opleidingen Bouw en Infra in de provincie Groningen getekend

Publicatie datum
Allround Timmerman

Woensdag 5 juni hebben Noorderpoort, Alfa-college, Bouwend Nederland, InfraVak, en SSPB gezamenlijk het convenant Mbo-opleidingen Bouw en Infra in de provincie Groningen ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het waarborgen van kwalitatief hoogstaand onderwijs en het bevorderen van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven voor bouw en infra.

Doel van het convenant:
Door demografische ontwikkelingen en grote maatschappelijke opgaven met betrekking tot woningbouw, energietransitie en infrastructuur is een constructieve en duurzame samenwerking tussen bovengenoemde partijen noodzakelijk.

Het convenant richt zich dan ook op het versterken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor de bouw- en infrasector en het opleiden van voldoende vakmensen voor de sector. Aandacht voor kleine beroepsopleidingen, ontwikkeling LLO-trajecten, betere zichtbaarheid en positionering zijn belangrijke kernpunten van het convenant.

Toekomstperspectief
Met dit convenant zetten we een belangrijke eerste stap naar een duurzame toekomst voor de bouw- en infrasector in Groningen. We kijken uit naar een goede samenwerking en positieve impact die dit zal hebben op onze studenten en onze sector als geheel.

Samen bouwen we aan een sterk fundament voor de toekomst van de bouw en infra in Groningen!