“Bijzonder partnerschap vanwege inzet mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”

Publicatie datum
Noorderpoort Logo Gebouw 01

ATALIAN schoonmaakpartner van Noorderpoort
 
De (school)gebouwen van Noorderpoort worden veelal schoon gehouden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met ATALIAN is een schoonmaakpartij gevonden die – in samenwerking met Werk in Zicht – aan die belangrijke voorwaarde kan voldoen. Ook op het gebied van duurzaamheid vinden ATALIAN en Noorderpoort elkaar. 
 
Van de 54 schoonmakers die bij Noorderpoort ingezet worden, gaat het bij 44 van hen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is mogelijk door detacheringsafspraken met de vier regionale sociale werk-leerbedrijven. 
 
“Dat past ook bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als regionaal opleidingscentrum. Daarom hebben we daar expliciet op ingezet”, vertelt Fitim Ismaili, directeur Bedrijfsvoering van Noorderpoort. “We hebben inclusiviteit hoog in het vaandel en vinden het belangrijk deze groepen (nieuwe) kansen te geven. We zijn óók blij met dit partnerschap, omdat ATALIAN heel bewust bezig is met SDG-goals. Datzelfde geldt voor Noorderpoort. Niet alleen in ons onderwijs, maar ook in onze bedrijfsvoering. Bij een schoonmaakcontract gaat het dan bijvoorbeeld over milieuvriendelijke innovaties, vermindering van chemie- en watergebruik en een vergroening van het wagenpark.” 
 
Ook ATALIAN is trots op de samenwerking. “Niet alleen omdat het een mooie opdracht is in een voor ons bekend gebied”, licht Luc Kok (directeur Stafdiensten en HRM van ATALIAN) toe. “Maar zeker ook vanwege de betrokkenheid van de verschillende partners, waardoor we dit samen op deze manier kunnen invullen. Boven alles zijn we natuurlijk blij voor de mensen die dagelijks plezier en waardering vinden in hun werk en er ook goed in zijn. Dat is voor ons werken met de beste mensen.”