Battle of the Students is van start gegaan

Publicatie datum
2021 Softwaredeveloper Bitacademy 09

Vanaf donderdag 17 februari 2022 vindt in Groningen de Battle of the Students plaats. Gedurende 18 weken strijden studententeams van het Alfa-college, Hanzehogeschool en Noorderpoort tegen elkaar om de winst van de BOTS-award.

Tijdens deze battle gaan de studenten aan de slag met cases waarbij actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven op het gebied van digitalisering opgelost moeten worden. De studenten brengen daarmee hun skills en creativiteit in praktijk, en werken (begeleid door docenten van de opleiding en een begeleider uit het bedrijfsleven) een complex vraagstuk uit waar gerenommeerde bedrijven tegenaan lopen.

Battle of the Students brengt bedrijven en studenten met elkaar in contact. Voor de studenten is het een unieke leerervaring waar zij in competitieve setting hun creativiteit in kunnen zetten op echte vraagstukken vanuit bedrijven en instellingen. Voor de participerende bedrijven is het een unieke kennismaking met de manier van werken, de creativiteit en de skills van studenten uit het beroepsonderwijs.

Op 1 juli pitchen de verschillende studententeams in 5 minuten de uitwerking van hun case aan een vakjury en maken daarmee kans op de BOTS-award van 2022.

De krapte op de arbeidsmarkt is groot. In de spanningsindicator van het UWV staan ICT beroepen op een niet benijdenswaardige eerste plaats. Uit arbeidsmarktonderzoek blijkt dat een substantieel deel van ICT-gediplomeerden op mbo- en hbo-niveau gaat werken in een andere branche. Het is belangrijk dat studenten meer zicht krijgen op de kansen die er zijn en enthousiast worden over de ICT-gerelateerde arbeidsmarkt.

In 2019 beleefde de organisatie het eerste lustrum van de Battle of the Schools. Door COVID 19 kwam ieder zicht op een volgende editie tot stilstand. Een tweedaagse hackaton in deze tijden is onuitvoerbaar. Daarom wordt in 2022 een doorstart gemaakt onder de titel Battle of the Students.

Battle of the Students is een initiatief van Hanzehogeschool, Noorderpoort, VNO-NCW MKB Noord, Gemeente Groningen en Provincie Groningen.

Meer informatie is te vinden op www.battleofthestudents.nl.