Kjell Streuper, Haarstylist heer

Artikel Genomineerde student
Kjell Streuper

Opgroeien in een eenoudergezin met een vader die grotendeels afwezig was tijdens de opvoeding, dat is de achtergrond van Kjell. “Toen ik zes was, heeft hij mij volledig verlaten voor zijn vriendin en moest ik samen met mijn moeder een team vormen om voor mijn broertje te zorgen. Ik heb veel tegenslagen gekend en tot twee jaar geleden werd ik dagelijks gepest. Het was moeilijk om mijn plek te vinden in groepen, maar hier op school voelt het eindelijk alsof ik mijn draai begin te vinden.”

Gelukkig stond zijn opa altijd voor hem klaar en daar is Kjell erg dankbaar voor. “Hij is als een vader voor me.” Ondanks de gezondheidsproblemen van opa bezoekt Kjell hem elke dag. Soms is het lastig om dit te combineren met school en werk, maar Kjell wil er altijd voor hem zijn. “Dat heeft mijn opa mij ook altijd geleerd: wees goed voor jezelf, geef mensen liefde, geef verzorging, dan geven ze het ook altijd terug.”

“Geef mensen liefde, dan geven ze het ook altijd terug.”


Momenteel volgt Kjell de opleiding tot haarstylist. Hij zit in het eerste jaar, en heeft zo’n talent dat hij al het tweede jaar van de praktijk volgt én het excellentietraject doet. Daarnaast werkt hij ook nog bij een kapsalon in Zuidlaren.

“De mensen in mijn stoel geef ik zelfvertrouwen mee”, vertelt hij trots. “En dat voelt goed. Ik maak meer vrienden en voel me steeds beter in mijn vel, mede dankzij mijn opa. Mijn toekomst zie ik positief tegemoet, met mijn passie voor het kappersvak en mijn levensmotto: ‘Het komt altijd wel goed, er is altijd een lichtpuntje aan het einde van de tunnel’.”