Kiki Sanjaya, International Business Studies

Artikel Genomineerde student
Kiki Sanjaya

“Vanmorgen bracht ik mijn dochter naar school en tot mijn verrukking vertelde ze vol trots aan haar juf: ‘Mijn moeder gaat vandaag een pitch geven, ze is genomineerd als student van het jaar!' Mijn hart smolt bij haar woorden. Ze vertelt ook vaak dat ik naar school ga, vol trots, en dat raakt me diep.”

“Mijn weg naar deze nominatie was vol onzekerheden. Twee en een half jaar geleden kwam ik in een nieuw land aan met een baby van negen maanden oud. Als vrouw in haar dertiger jaren met een kind vroeg ik me af of het überhaupt nog mogelijk was om terug naar school te gaan. Na een lange periode van zelfreflectie heb ik toch de moed gevonden om terug te keren naar school. Ik koos voor International management bij Noorderpoort. De combinatie van school, moederschap en werk was uitdagend, maar het opende mijn ogen voor mijn ware potentieel en gaf me zelfvertrouwen.”

“Ik ben het levende bewijs dat het nooit te laat is om te leren.”


“Het bezoeken van het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in Brussel, een trip naar Berlijn, en het vrijwilligerswerk dat ik in juni in Oeganda ga doen, waren kansen waar ik eerder niet eens van durfde te dromen. Maar het gebeurt en het gaat goed. En nu deze nominatie! Wie had dat gedacht?”

“Ik ben het levende bewijs dat het nooit te laat is om te leren, ongeacht de situatie waarin je je bevindt. Mijn leeftijd houdt me niet tegen om te leren en ik heb plannen om mijn eigen bedrijf te starten, met een focus op import en export. Met zo'n mindset kun je bergen verzetten.”

“Als Noorderpoort-ambassadeur zou ik laten zien dat je voorbij je grenzen kunt gaan, dat je je niet moet laten beperken door je eigen angsten, want er is zoveel meer mogelijk dan je denkt.”