Katie Wijbenga, Podiumtechniek

Artikel Genomineerde student
Katie Wijbenga

Op een donderdagavond belandt Katie met wat vrienden van school in café De Zolder. Daar was een open jamsessie aan de gang en Katie besloot om op te treden. Ze pakt de microfoon en begint te zingen. De dansvloer loopt vol en ze krijgt zo dertig mensen aan het dansen met een glimlach. “Mijn doel is altijd om iedereen een glimlach te geven en zich op zijn gemak te laten voelen”, zegt ze. “Vroeger liet ik mensen over me heen lopen en was ik bang voor de mening van anderen, maar nu niet meer.”

Haar zelfvertrouwen groeide en ze durfde zelfs voor een publiek op te treden. “Nu kleed ik me anders dan de rest en laat ik niet meer over me heen lopen”, zegt ze trots. “Mijn grote droom is om tot het laatste moment een glimlach op mijn gezicht te hebben.”

“Mijn doel is altijd om iedereen een glimlach te geven.”


Katie is al sinds haar elfde bezig met muziek, pianospelen en later ook teksten schrijven. Maar pas de laatste jaren heeft ze zichzelf gevonden en is ze niet meer bang voor de mening van anderen. “Op Noorderpoort ben ik veel zelfverzekerder geworden en heb ik mezelf echt gevonden.”

Als ze Noorderpoort-ambassadeur wordt, wil Katie zich inzetten voor meer acceptatie en diversiteit op school. "Ik wil dat iedereen zichzelf kan zijn, zonder gejudged te worden”, zegt ze vastberaden. “Ik zou willen dat alle Noorderpoort-scholen dezelfde vibe hebben, waar iedereen zichzelf kan zijn en elkaar mag.” Ze gelooft dat meer activiteiten en samenwerking tussen de scholen kunnen helpen om een hechtere gemeenschap te creëren, waar iedereen elkaar ondersteunt en respecteert.