Theater de Steeg, Karin Noeken

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
Theater De Steeg

“Theater de Steeg, een broeinest van creativiteit en ontwikkeling, gedreven door en voor jongeren. Hier brengen we educatieve voorstellingen en werken we aan projecten met jongeren uit allerlei onderwijsniveaus. We begeleiden stagiaires van verschillende scholen, zoals Noorderpoort, en coachen jongeren die met hart en ziel aan ons werk meewerken. Het is een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, waar ze kunnen leren, ontdekken en groeien. We geven hen de ruimte om te zoeken naar wie ze zijn en wat ze willen, en we luisteren naar hun verhalen en behoeften.”

“Het is belangrijk om te luisteren naar jongeren, omdat een jongere ertoe doet”, benadrukt Karin. “Het is onze missie om jongeren een podium te bieden, een plek waar ze hun stem kunnen laten horen en hun verhaal kunnen delen. Cultuur is daarbij ons middel, ons gereedschap om te verbinden en te begrijpen. En het gaat verder dan alleen een hobby; cultuur kan een verschil maken in zorg, welzijn, onderwijs.”

“Het gaat er vooral om dat het mooie mensen worden.”


“Bij Theater de Steeg werken we voornamelijk met jongeren die de droom hebben om beroemd acteur te worden. Maar langzaam ontdekken ze dat er meer is dan alleen acteren. Onze opleiding focust ook op wie je bent als persoon, want je bent je eigen instrument als acteur. Na twee jaar op school komen ze bij ons op de vloer te staan, voor echt publiek. Ze leren door te doen, door te ervaren en mogen fouten maken. Jongeren zijn altijd verbonden met een ervaren iemand die bij ons werkt en ontdekken daardoor hoe de wereld van cultuur werkt. We zijn een leerwerkbedrijf waarin ze al werkend leren.”

Het belangrijkste vindt Karin dat jongeren hun plek vinden en zich goed voelen. “Het gaat er niet alleen om dat ze acteurs worden, maar vooral dat ze mooie mensen worden. Het is een voortdurend proces van groei en ontdekking, en ik ben trots om een rol te spelen in de reis van deze jongeren.”