Preventief Veiligheidsdiensten, Jetze de Groot

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
Preventief Veiligheidsdiensten

“Als praktijkopleider bij Preventief Veiligheidsdiensten is het altijd een bijzonder moment wanneer er nieuwe studenten starten. Zo herinner ik me nog goed het begin van dit schooljaar, ik zat in het Forum en wachtte op de komst van een nieuwe stagiair”, vertelt Jetze. “Ineens stond hij daar voor me, een grote jongen, een imposante verschijning, maar zo verlegen. We gingen direct aan de slag om hem de begeleiding te bieden die hij nodig had.”

“Door veel met hem te praten over zijn persoonlijke leven, zijn interesses en zijn achtergrond, ontstond er langzaam een band tussen ons. Dit vertrouwen zorgde ervoor dat hij zich steeds meer durfde te uiten en ook zijn vaardigheden als beveiliger begon te ontwikkelen. Naarmate zijn stage vorderde, zag ik een transformatie plaatsvinden. Van een verlegen jongen in een zelfverzekerde beveiliger.”

“Zorg dat ze een betere versie van zichzelf kunnen worden.”


“Bij Preventief Veiligheidsdiensten geloven we in het bieden van kansen aan jongeren om zich te ontwikkelen in de veiligheidssector. Of ze nu ervoor kiezen om in de beveiliging te blijven of niet, het belangrijkste is dat ze een groei doormaken tijdens hun stageperiode.”

“Als praktijkbegeleider probeer ik een vaderfiguur te zijn voor mijn studenten, waarbij ik hen een veilige omgeving bied om te groeien, niet alleen als beveiliger, maar ook als individu. Kortom, bij Preventief Veiligheidsdiensten staat de ontwikkeling en groei van onze studenten centraal, en we blijven ons inzetten om hen te helpen een betere versie van zichzelf te worden.”